Design Summer 2018 Wedding 2018 Look Of The Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Μία καλοκαιρινή γνωριμία… από τον Θάνο Ασκητή!

 

Καλοκαιρινές σχέσειςΤο καλοκαίρι είναι το καλύτερο αφροδισιακό!
Όταν ακούμε καλοκαίρι, το μυαλό των περισσότερων από εμάς πηγαίνει στην ανεμελιά, τη χαλάρωση, την ξεκούραση, τον ατελείωτο ελεύθερο χρόνο, στην καταγάλανη θάλασσα με τη λευκή άμμο και βέβαια τις νύχτες στην παραλία με το φως του φεγγαριού. Είναι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου που ξυπνάει την ανάγκη για διασκέδαση, νέες ερωτικές περιπέτειες και έντονα φλερτ....

Η διάθεσή μας απογειώνεται, νιώθουμε ευεξία, ενεργητικότητα, γινόμαστε πιο κοινωνικοί και  ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και προκλήσεις. Θέλουμε να ερωτευτούμε, να νιώσουμε ποθητοί, να ζήσουμε μοναδικές στιγμές γεμάτες ξεγνοιασιά και τρέλα και προπάντων να ξεχάσουμε τα καθημερινά προβλήματα. Λίγο το αλκοόλ λίγο η χαλάρωση… μας κάνουν πιο αυθόρμητους, οι αναστολές μας πέφτουν και το αποτέλεσμα είναι να μπορεί να μπει στη ζωή μας πολύ πιο εύκολα ένα νέο πρόσωπο!

Τι «προβληματισμούς» μπορεί όμως να κρύβει μια καλοκαιρινή σχέση; Ο Θάνος Ασκητής (askitis.gr) μας διηγείται…
Τα δύο φύλα μέσα στο καλοκαίρι συναντώνται έχοντας «απασφαλίσει» συναισθήματα, διαθέσεις και συμπεριφορές με την πόρτα ανοιχτή μπροστά σε μία τυχαία γνωριμία. Όλοι εξάλλου την περίοδο αυτή φαντασιώνουν ή επιθυμούν έναν ξαφνικό έρωτα που θα ολοκληρώσει το σκηνικό αυτής της φιλήδονης περιόδου. Διακοπές για πολλούς ανθρώπους σημαίνει περιπέτεια, ανατροπή, ξενύχτι και αλητεία, σπάζοντας τη ρουτίνα κα τη μονοτονία του χρόνου που κύλησε.

Αφορμή αυτού του άρθρου υπήρξε η επίσκεψη μιας 29χρονης ανύπαντρης ελκυστικής γυναίκας που ζει με τη μητέρα της και είναι ιδιωτική υπάλληλος. Το θέμα που μου έφερε ήταν η γνωριμία της με έναν 32χρονο επίσης ανύπαντρο που ζει και αυτός στην Αθήνα, όπου γνωρίστηκαν πριν 10 μέρες στο νησί που είχε πάει ολιγοήμερες διακοπές με τη φίλη της. Έδειχνε ενθουσιασμένη ενώ μου είπε «Ξύπνησε το πάθος μέσα μου μαζί του μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο που χώρισα από την μακροχρόνια σχέση μου». Συνεχίζοντας να μιλάει για την καλοκαιρινή της γνωριμία γίνεται περισσότερο αποκαλυπτική: «Είναι επιπόλαιος, φέρεται σαν παιδί αλλά μου αρέσει, με διασκεδάζει, με κάνει να γελάω. Είναι ψεύτης, το καταλαβαίνω όπως μου μιλάει. Αλλά δεν με νοιάζει. Είναι καλός στο κρεβάτι, με θέλει πολύ και αυτό με κάνει να νιώθω υπέροχα μαζί του.»

Την ρώτησα τι θα ήθελε από εμένα και γιατί με επισκέφτηκε σήμερα. Γύρισε το κεφάλι της απότομα και με κοίταξε στα μάτια λέγοντάς μου, υψώνοντας τη φωνή της: «Γιατρέ, έχει μέλλον αυτή η σχέση; Γνωριζόμαστε σχεδόν 2 εβδομάδες, μήπως είναι μία τρέλα;». Απαντώ και εγώ με τον ίδιο τόνο στη φωνή μου: «Και λοιπόν; Αφού περνάτε τόσο ωραία μαζί του τι σημασία έχει το αύριο; Άλλωστε μετά από 1,5 χρόνο απραξίας και κλεισμένης προσωπικής ζωής όπως μου αναφέρατε αυτή η έντονη σχέση δε σας κάνει καλό που ζείτε τώρα;». Δεν προλαβαίνω να τελειώσω τη φράση μου και με ξαναρωτάει χαμογελαστή αλλά και αγωνιώδης: «Είναι σχέση αυτό που έχω μαζί του; Μάλιστα, μου είπε τον Αύγουστο να πάμε μαζί οι δύο μας μία εβδομάδα διακοπές! Δε σας κρύβω ότι ξεσηκώθηκα στην ιδέα αυτή, σκέφτομαι πόσο έντονα θα περάσουμε, ότι επιτέλους θα αφεθώ σε αυτή την τρέλα και μου αρέσει πολύ. Από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτό μπορεί ξαφνικά να τελειώσει, να με χορτάσει και να μη σηκώνει αύριο ούτε και το κινητό του…». Εστιάζω στα λόγια της και επισημαίνοντάς της: «Μου είπατε δύο φορές τη λέξη τρέλα, αυτό σημαίνει ότι τη θεωρείτε παράλογη αυτή τη γνωριμία; Δεν πιστεύετε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι βαθύτερο και πιο ουσιαστικό μετά το μεθύσι της πρώτης περιόδου που και οι δύο ζείτε;». Τα μάτια της ανοίγουν περισσότερο, τη νιώθω πιο ανήσυχη και μου αντιγυρίζει γρήγορα χωρίς παύση τη σκέψη της: «Γι’ αυτό ήρθα σε εσάς! Να μου πείτε αν αυτή η σχέση θα έχει συνέχεια ή να το πάρω απόφαση ότι μετά τις διακοπές θα χωρίσουμε».

Κατάλαβα ότι ζητούσε από εμένα εγγυήσεις για το μέλλον αυτής της γνωριμίας σαν να επρόκειτο να αγοράσει ένα αυτοκίνητο που της φαίνεται καλοκαιρινό αλλά θέλει να το οδηγεί και το χειμώνα! Της απαντώ και εγώ, με όσο πιο ήρεμο και σταθερό τόνο η φωνή μου διέθετε: «Κυρία μου είμαστε στα τέλη Ιουλίου, έχετε κάνει μία καινούργια σχέση που το καλοκαίρι έφερε στη ζωή σας. Χαρείτε την!!! Μην ψάχνετε το παρακάτω γιατί αυτό θα το δείτε και οι δύο στη συνέχεια». Προφανώς ήθελα να της δείξω ότι ο φόβος της και η μεγάλη της αμφιβολία προς την απόρριψή της από εκείνον την οδηγούν διαρκώς σε έναν ατέλειωτο αυτοέλεγχο και σε απαραίτητες προϋποθέσεις, μην κατανοώντας ότι κάθε καινούργια γνωριμία δε σημαίνει απαραίτητα τη συνέχεια και όταν μάλιστα έχει έναν τόσο ενθουσιώδη χαρακτήρα, η επόμενη στιγμή και μέρα «παίζει» όπως ο ήλιος με τα σύννεφα. Εάν θα βρέξει ή εάν θα υπάρξει λιακάδα, εξαρτάται από τις συνθήκες και τις καταστάσεις του καιρού. Φυσικά στην ανθρώπινη σχέση κάθε τι καινούργιο έχει ανάγκη να κρατηθεί και να επενδυθεί, δεν ξεκινάς όμως με αυτό. Το ζεις, το περπατάς και το καλλιεργείς εάν την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα βρίσκεις ενδιαφέρουσα τη συνέχειά της. Η συγκεκριμένη γυναίκα αυστηρή και κριτική από τη μία, αιφνιδιάστηκε από την ηδονή, τη συναισθηματική παρόρμηση και τον χτύπο που η καρδιά της την έκαναν να αφυπνιστεί και να αφεθεί στην παρατολμία της. Αυτό άλλωστε την οδήγησε και εδώ. Ο φόβος του λάθους, το ενοχικό συναίσθημα που απολαμβάνει και το γκρέμισμα που φοβάται ότι θα αισθανθεί όταν αυτός θα την εγκαταλείψει. Δεν αναρωτήθηκε όμως ότι μπορεί και εκείνη να τον ξεπεράσει και να τον αφήσει…

Μια καλοκαιρινή γνωριμία μέσα στη βαλίτσα του καθενός μας, ένα ταξίδι διακοπών που ρουφάει ήλιο, θάλασσα ένταση και φυσικά την ανατροπή!

«Ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται την ανατροπή, του αρέσει σαν ιδέα. Πόσο θα τη ζήσει είναι μία άλλη ιστορία. Τα γνωρίσματα της καλοκαιρινής γνωριμίας περιέχουν: ενθουσιασμό, παρορμητικότητα, χαλαρότητα χωρίς όρια, κυνήγι, λάθος και φυγή από την καθημερινή ρουτίνα. Αυτό είναι ένα ωραίο πιάτο για όποιον και όποια θέλει να το απολαύσει. Καλή όρεξη!».

Θάνος Ασκητής

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση