Design Winter 2018 Wedding 2018 Look Of The Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Καλοκαιρινοί έρωτες! Πόσο διαρκούν;

 

Summer loveΟι καλοκαιρινοί έρωτες έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να επιτύχουν ή να αποτύχουν, όπως και εκείνοι οι οποίοι ξεκινάνε τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Τη διάρκεια την αποφασίζουμε και την καθορίζουμε αποκλειστικά εμείς, με βάση τις συναισθηματικές μας ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις που έχουμε από το έτερον ήμισυ. Γιατί όμως πολλές φορές οι καλοκαιρινές αγάπες λήγουν άδοξα;

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος έντονης ερωτικής δραστηριότητας και στα δύο φύλα, καταρχήν λόγω των χημικών αλλαγών που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας και των ορμονών που εκλύονται στις πιο υψηλές θερμοκρασίες και στις περισσότερες ώρες φωτός που προσφέρει η εποχή. Η διάθεσή μας λοιπόν γίνεται ερωτική, έχουμε αρκετή ενέργεια και κοιμόμαστε λιγότερο, αφού η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη και η τεστοστερόνη αυξάνονται και η μελατονίνη μειώνεται, κάνοντάς μας ευχάριστους και σε διαρκή ετοιμότητα για ταξίδια και νέες περιπέτειες.

Βάσει των παραπάνω φυσιολογικών αλλαγών λοιπόν που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και η έκκριση δύο ακόμα ορμονών της βασοπρεσίνης και της οξυτοκίνης που είναι οι ορμόνες της αγάπης και της ανάγκης για κοινωνικούς δεσμούς, φαίνεται ότι αυτή την εποχή είμαστε πιο ευάλωτοι όχι μόνο να ερωτευθούμε αλλά και να αγαπήσουμε βαθιά. Η διάρκεια της εκάστοτε καλοκαιρινής γνωριμίας δεν μπορεί επιστημονικά να μετρηθεί μιας και ένα πλήθος παραγόντων επηρεάζουν το αποτέλεσμα στο κάθε άτομο ξεχωριστά.

Το καλοκαίρι είμαστε σίγουρα πιο ευδιάθετοι, βγαίνουμε πιο συχνά έξω ή κάνουμε πιο εύκολα σεξ με έναν άγνωστο, όλα αυτά ίσως να συμβαίνουν πιο έντονα αυτούς τους δυο-τρεις μήνες!

Η αποκάλυψη όμως του πραγματικού μας εαυτού είναι φυσικά και θέμα διάρκειας που πολλές φορές μια καλοκαιρινή γνωριμία δεν ευνοεί, είτε γιατί το επιλέξαμε να είναι λίγο και ανώδυνο είτε γιατί θέλαμε κάτι παραπάνω αλλά για διάφορους λόγους δεν ευόδωσε. Αντίστοιχα, ίσως δεν ερωτευτούμε αυτόν που νομίζουμε αλλά την καλοκαιρινή του ευδιάθετη περσόνα, δηλαδή ένα κομμάτι του εαυτού του που εκδηλώνεται την περίοδο της γνωριμίας μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα είναι κι αληθινό.

Το καλοκαίρι συνδέεται άμεσα και με τις παιδικές-εφηβικές μας μνήμες, όπου οι γονείς μας (όταν τελείωνε το σχολείο) μας πήγαιναν για μικρό διάστημα οικογενειακές διακοπές. Εκεί πολύ συχνά μπορεί να τύχαινε να γνωρίσουμε κάποιο αγόρι ή κορίτσι που μας άρεσε, κάναμε παρέα αλλά στο τέλος κάποιος έφευγε πρώτος και το ρομάντζο τελείωνε άδοξα.

Στην ενήλικη ζωή μας ίσως κουβαλάμε ένα υποσυνείδητο άγχος ότι η γνωριμία θα τελειώσει γρήγορα και ίσως έτσι γίνει τελικά! Το σημαντικό είναι να το ζήσουμε όσο κρατήσει, μένοντας αληθινοί και αυθεντικοί απέναντι στον άλλο και τον καλοκαιρινό έρωτα που μας ξύπνησε!


Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ…

Οι σχέσεις του καλοκαιριού έχουν τις ίδιες πιθανότητες να επιτύχουν ή να αποτύχουν όπως και εκείνες που ξεκινάνε τις άλλες εποχές του χρόνου. Τη διαφορά στη διάρκεια την κάνει το άτομο και οι συναισθηματικές ανάγκες που έχει  κάθε φορά κι όχι η εποχή. Μπορεί η διάθεση για έρωτα να είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι, δε σημαίνει όμως ότι αυτό σηματοδοτεί και την επιτυχία ή αποτυχία μιας σχέσης. Οι σκέψεις μας θα πρέπει να κατευθύνονται αυθεντικά στο αντικείμενο του έρωτά μας και η εκδήλωση του πραγματικού μας εαυτού θα πρέπει να είναι αυτή που θα σαγηνεύσει τον άλλον.

Παρόλο που πολλές φορές είμαστε ερωτευμένοι με τον ίδιο τον έρωτα παρά με το αντικείμενο του έρωτά μας, καλό είναι να μπορέσουμε να το διαχωρίσουμε και να το επικοινωνήσουμε στο άτομο που μας ενδιαφέρει, ώστε να μειώσουμε τις όποιες λανθασμένες προσδοκίες μπορεί να έχει για εμάς. Εάν το συναίσθημα που ξυπνάει το καλοκαίρι είναι αμοιβαίο και αυθεντικό θα κρατήσει, ο έρωτας όμως είναι ωραίος όλες τις εποχές και θα πρέπει να νιώθουμε τυχεροί όταν μας συμβαίνει!

Πηγή

 

 

 


Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση