Στον Loveύρινθο των σχέσεων

 

sxeseis-loverinthosΌλοι μας, λίγο ή πολύ διαπιστώνουμε καθημερινά, ότι οι σχέσεις και οι επαφές έχουν γίνει αρκετά δύσκολες. Φυσικά, όλα ξεκινούν τέλεια και ιδανικά καθώς και τα δύο φύλα προβάλλουν πάντα στην αρχή το καλύτερο πρόσωπό τους.

Τι γίνεται όμως όταν οι μήνες περνούν, οι μάσκες πέφτουν και οι πραγματικοί χαρακτήρες αρχίζουν να ξεδιπλώνονται; Ποια είναι αυτά τα «λάθη» τελικά που οδηγούν μια σχέση στο χωρισμό;

Καταρχήν, με τον όρο «λάθος» εννοούμε κάθε τι που αντιτίθεται στη ΔΙΚΗ μας λογική, που υπερβαίνει τη ΔΙΚΗ μας ηθική και που ξεπερνά τα ΔΙΚΑ μας όρια. Για το λόγο αυτό, η επιλογή του συντρόφου, και αν φυσικά δε θέλουμε να αναλωνόμαστε αδίκως, θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την κατεύθυνση που κοιτάζουν τα δύο πρόσωπα. Αυτό που άλλωστε μετρά περισσότερο και που εν τέλει έχει βάρος και αξία για τη σχέση, δεν είναι να κοιταζόμαστε «τρυφερά» στα μάτια (γεγονός σίγουρα όμορφο) αλλά να κοιτάζουμε προς την ίδια κατεύθυνση, να έχουμε κοινό προσανατολισμό!

Προκειμένου όμως να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για συντροφικότητα, και τα ερωτήματα του τύπου

- Πότε θα βρω τον κατάλληλο άνθρωπο;

- Θα τον βρω ποτέ ή θα μείνω μόνος/μόνη;

Να πάψουν να ηχούν στο μυαλό μας, δημιουργούμε σχέσεις επιφανειακές, σχέσεις καταναγκαστικές, εν ονόματι αυτής της συντροφικότητας.
Αναρωτήθηκες  όμως ποτέ για πόσο καιρό θα είσαι με έναν άνθρωπο επειδή μόνο είναι «όμορφος» (η ομορφιά χωρίς εσωτερική καλοσύνη πεθαίνει αδιεκδίκητη άλλωστε,  Τζόνσον Σ.), ή επειδή μόνο και μόνο έχει χιούμορ στην παρέα ή ακόμη χειρότερα επειδή μόνο μπορεί να έχει μια οικονομική και κοινωνική επιφάνεια; Αναρωτήθηκες ποτέ για πόσο καιρό μπορείς να μείνεις με έναν άνθρωπο, μόνο επειδή ξέρει να μιλάει τρυφερά ή μόνο επειδή θυμάται την κάθε επέτειο σας;  Καλά όλα αυτά…όμορφα και λαμπερά! Αλλά δεν φτάνουν….

Ας σκεφτούμε πρώτα κάποιες λέξεις, ιδέες, αρχές… όπως αλληλοσεβασμός, πιστότητα, εμπιστοσύνη, αλήθεια, ηθική, προσανατολισμός…. Αν δεν υπάρχει σε όλα αυτά κοινή αποδοχή αλλά και κοινή λογική, τότε για πού ξεκινάς; Και ως πότε θα αντέχεις να κάνεις εκπτώσεις και αβαρίες στα γούστα σου και στις αρχές σου; Γιατί έτσι να χαλάς την ποιότητα της ζωή σου;

Από την άλλη βέβαια, μη γίνεις παραλυτικά αυστηρός και επικριτικός με όλους!

Δε θα προστατέψεις έτσι τον εαυτό σου. Απαλλάξου από προκαταλήψεις, κοινωνικά ταμπού και από παλιότερες απογοητεύσεις..! Απελευθέρωσε τον εαυτό σου και δείξε στους άλλους άμεσα και σαφή τα θέλω σου, μη φοβάσαι για αυτά! Αγάπησε και δέξου τον εαυτό σου και τα ιδανικά σου! Δώσε όμως και ευκαιρίες σε ανθρώπους! Η κάθε γνωριμία είναι κέρδος! Μην απορρίπτεις αλλά και μη βιάζεσαι…. Θα έρθει ο «άνθρωπό σου», αυτός που είναι πραγματικά για σένα! Και μην αυταπατάσαι με το γνωστό σε όλους μας «τα ετερώνυμα έλκονται»… Ναι, αυτό συμβαίνει στα άψυχα! Μα εδώ μιλάμε για ψυχές!

Και αν με ρωτάς, ούτε πιστεύω πλέον σε δύο «αδερφές ψυχές» ότι μπορούν να αντέξουν ως ζευγάρι…Όπως τουλάχιστον η σημερινή κοινωνία επιτάσσει να εννοούμε τη λέξη «ζευγάρι»! Πιστεύω όμως πώς αν είσαι τυχερός θα γνωρίσεις στη ζωή σου έναν άνθρωπο, όχι όμοιό σου! Αλλά έναν άνθρωπο που οι διαφορετικότητες και οι ατέλειές του θα συνθέσουν με τις δικές σου ένα όμορφο και πολύχρωμο ψηφιδωτό….. Και σε ένα ψηφιδωτό που είναι καλοκολλημένα τα κομμάτια του, ατέλειες αν σκεφτείς δε θα μπορέσεις ποτέ να δεις……!

 

Design Magazine Team

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση