Ετοιμάζουμε τραπέζι για την Κυριακή των Βαΐων.

 

Βίδες με τόνοΗ Κυριακή των Βαΐων επιβάλει να βάλουμε στο τραπέζι μας ψάρι, μιας και είναι η τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και όσοι νηστεύουν μπορούν να φάνε ψάρι. Μπακαλιαράκια, τόνος, κολιοί, τσιπούρες και λαυράκια είναι μερικά από τα αγαπημένα που προτιμάμε για τη γιορτή των Βαΐων. Εμείς δημιουργήσαμε για εσάς ένα menu για να ετοιμάσετε το γιορτινό σας τραπέζι με κυρίως πιάτο, πολύχρωμες βίδες με τόνο και σαλάτα με γαρίδες και πλιγούρι!

 

 

 

 


Βίδες με τόνο

ΥΛΙΚΑ
• 400 γρ. τόνο, φρέσκο ή κονσέρβα
2 κ.σ. κάπαρη
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
500 γρ. μακαρονάκια βίδες
λίγη ζάχαρη
ρίγανη
μπούκοβο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις δύο σκελίδες σκόρδου για να αρωματιστεί το λάδι και τις σπάμε με το πιρούνι. Αφού περάσουν 2-3 λεπτά τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε δυο φύλλα δάφνης για άρωμα και λίγο μπούκοβο. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα και την κάπαρη.
Αφήνουμε λίγο την κάπαρη να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει. Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι, γιατί η κάπαρη είναι από μόνη της αλμυρή. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγη ρίγανη (την προσθέτουμε στο τέλος για να μην πικρίσει).
Προσθέτουμε τα φιλέτα τόνου διαλύοντάς τα με το πιρούνι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις βίδες. Τα αφήνουμε να βράσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα για να μη λασπώσουν τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Αφού τα σουρώσουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα. Τα σερβίρουμε ζεστά.


Νηστίσιμη σαλάτα με πλιγούρι και γαρίδες σαλάτα

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. πλιγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. ρόδι καθαρισμένο
1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
½ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης
χυμό από ένα πορτοκάλι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
200 γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το πλιγούρι  σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει). Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15'. Το αφρατεύουμε, ανακατεύοντάς το με πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, το καρότο, την πιπεριά, το ρόδι, τα φιστίκια, το χυμό, το αβοκάντο, το λάδι, το πλιγούρι και τις γαρίδες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και χυμό λεμόνι.


Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

 

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση