Ξιφίας με μπρόκολο, πουρέ παντζάρι και σάλτσα μαντζουράνας

 

Ξιφίας με μπρόκολο, πουρέ παντζάρι και σάλτσα μαντζουράνας

Από την Chef de cuisine Ελένη Κουμαντάνου Ελένη Κουμαντάνου

Ο ξιφίας είναι ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο ψάρι. Όταν σερβίρεται συνδυασμένος με γεύσεις όπως ο πουρές από παντζάρι και η σάλτσα μαντζουράνας, έχουμε ένα πιάτο που απογειώνεται γευστικά!  

 

 

 

 

Υλικά:
2 φιλέτα ξιφίας
70 γρ. μπρόκολο
150 γρ. παντζάρι (βολβοί)
50 γρ. γάλα
80 γρ. βούτυρο
10 γρ. μουστάρδα
Μαντζουράνα (φρέσκια)
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι σε κόκκους
30 γρ. κρασί λευκό

Εκτέλεση:
Σε δυνατή σχάρα-πλατό ή τηγάνι, ρίχνουμε τις ροδέλες, τα φιλέτα του ξιφία, αφού πρώτα τα έχουμε ραντίσει με ηλιέλαιο και πιπέρι. Ψήνονται και από τις 2 πλευρές πολύ γρήγορα.

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τους βολβούς του παντζαριού μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

Αφού βράσουν, τους στραγγίζουμε και τους πολτοποιούμε προσθέτοντας μέσα το γάλα, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε μέσα το μοσχοκάρυδο, προς το τέλος για να αναδείξει το άρωμά του.

Πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μας μια λεία υφή και μορφή πουρέ.

Σε ξεχωριστό σκεύος, βράζουμε τις φουντίτσες μπρόκολο, το βάζουμε σε κρύο νερό για να διατηρήσει το χρώμα του.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λευκό κρασί με τους κόκκους του πιπεριού και τη μαντζουράνα. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το μισό κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, όλα τα μπαχαρικά μας και δένουμε με το βούτυρο.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τον πουρέ, το μπρόκολο, τις ροδέλες ξιφία και τελειώνοντας το περιχύνουμε με  τη σάλτσα μαντζουράνας.

 Ξιφίας με μπρόκολο, πουρέ παντζάρι και σάλτσα μαντζουράνας 2

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση