Μακαρονάδα με φρέσκο σολομό, πράσο και σάλτσα μουστάρδας

 

Μακαρονάδα με σολομόΜακαρόνια, φρέσκος σολομός, πράσο και σάλτσα μουστάρδας, είναι ένας υπέροχος συνδυασμός για ένα γευστικότατο και ιδιαίτερο πιάτο, που μας προτείνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ένα γρήγορο κυρίως πιάτο για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά.
Μερίδες: 4.

Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
2 φιλέτα φρέσκος σολομός, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές σούπας γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
½ λεμόνι, χυμός
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τη γλύκα του. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα το πράσο, απλά να γυαλίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα και το φλιτζάνι νερό, που κρατήσαμε από τα μακαρόνια που βράσαμε.

Αφού πάρει μία βράση η σάλτσα, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα τα κομμάτια του σολομού και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Ανακατεύουμε τον σολομό με τη σάλτσα και μόλις δούμε ότι τα φιλέτα είναι έτοιμα (αρχίζουν δηλαδή να διαλύονται), ρίχνουμε τον μαϊντανό και στη συνέχεια τα βρασμένα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε απαλά ώστε η σάλτσα να πάει σε όλα τα μακαρόνια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε!

Μακαρονάδα με σολομό 1

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση