Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Design Is This

Croque Madame

 

Croque MadameΗ "τραγανή κυρία" των Γάλλων είναι η... θηλυκή εκδοχή του Croque Monsieur, "στολισμένη" με επιπλέον απόλαυση, ένα αυγό στην κορυφή της. Αχτύπητο brunch και σνακ.

 

Υλικά:
Για το croque monsieur:
8 φέτες ψωμί του τοστ
8 φέτες ζαμπόν
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
Λίγο πιπέρι
Λίγο βούτυρο για το ψωμί

Για την κρέμα:
300 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
4 κουταλιές γραβιέρα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
4 αυγά

Εκτέλεση:
Ακολουθείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση της συνταγής Croque Monsieur, όπως θα την δείτε παρακάτω.

Η διαφορά είναι μία και σημαντική: στο τέλος σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή του κάθε Croque Monsieur και είναι έτοιμο το Croque Madame σας.

Για το Croque Monsieur:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.

Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί. Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη  γραβιέρα. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.

Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.

Αφήνουμε στην άκρη.

Πηγή

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση