Design Winter 2018 Design Wedding 13 Look Of The Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Ελλάδος Γεύση

Κοτόσουπα με λαχανικά και παρμεζάνα

 

Κοτόσουπα με λαχανικά και παρμεζάνα

Από τον Γιάννη Λουκάκο, Σεφ Γιάννης Λουκάκος

Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται μια ποικιλία λαχανικών με άπαχη πρωτεΐνη και έχει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!

Με αυτό τον τρόπο τα άτομα που δε συνηθίζουν να προτιμούν τα λαχανικά, όπως κυρίως τα παιδιά, μπορούν να τα καταναλώσουν ευχάριστα.

Μέσω αυτού του συνδυασμού και των διαφορετικών λαχανικών η συνταγή αυτή μπορεί να μας προσφέρει αρκετό σίδηρο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, μαγγάνιο και ψευδάργυρο.

Κοτόσουπα με λαχανικά και παρμεζάνα 1

ΥΛΙΚΑ:
(Για 4 μερίδες)
70 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ
80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ.
60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο
30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο.
2. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά.
3. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε.
4. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε.
5. Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι.

Κοτόσουπα με λαχανικά και παρμεζάνα 2

 

Διατροφικές συμβουλές

Από τη Δήμητρα Μελαδάκη / Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, M.Sc.
Συνεργάτης med nutrition
Δήμητρα Μελαδάκη

Μέσω αυτού του συνδυασμού και των διαφορετικών λαχανικών η συνταγή αυτή μπορεί να μας προσφέρει αρκετό σίδηρο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, μαγγάνιο και ψευδάργυρο.

Στην παραπάνω συνταγή βλέπουμε πώς μπορεί μια ποικιλία λαχανικών να συνδυαστεί με άπαχη πρωτεΐνη, όπως το κοτόπουλο και να έχει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Έτσι, τα άτομα που δε συνηθίζουν να προτιμούν τα λαχανικά, όπως κυρίως τα παιδιά, μπορούν να τα καταναλώσουν ευχάριστα.

Ωστόσο, μία μερίδα από τη συνταγή αυτή έχει αρκετές θερμίδες, 906 ανά μερίδα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των θερμίδων προέρχεται από το λίπος, που είναι μάλιστα κορεσμένο. Συνεπώς, άτομα που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους θα πρέπει να καταναλώνουν με μέτρο το εν λόγω φαγητό, μειώνοντας την προσλαμβανόμενη μερίδα. Για να γίνει το φαγητό πιο ελαφρύ και να μειωθεί η περιεκτικότητά του σε κορεσμένο λίπος θα μπορούσαμε να μειώσουμε την παρμεζάνα ή να την αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο τυρί, πιο χαμηλό σε λιπαρά.

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση