Design13_lifestyle Design Wedding 13 Look Of The Week
Interior decorations

Γεμιστά πιτσάκια με κατσικίσιο τυρί και σταφύλι

 

Γεμιστά πιτσάκια με κατσικίσιο τυρί και σταφύλιΣταφύλι... ο βασιλιάς των φρούτων! Ιδίως τώρα το φθινόπωρο πρέπει να το τρώμε και σε μεγάλες ποσότητες…

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε γεμιστά πιτσάκια με κατσικίσιο τυρί και σταφύλι, από τον Άκη Πετρετζίκη. Μία απλή, εύκολη, γρήγορη και πάνω απ' όλα πεντανόστιμη ιδέα-συνταγή!

Υλικά:
Ζύμη για πίτσα
150 γρ. τυρί κατσικίσιο
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 τούφες από δεντρολίβανο (μόνο φύλλα λεπτοκομμένα)
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
20 ρόγες σταφύλι
Αυγό χτυπημένο ή λίγο γάλα (για το άλειμμα)

Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C στον αέρα και βάζουμε μέσα 2 λεπτά ταψιά πίτσας για να κάψουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί που το έχουμε σπάσει με το χέρι.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το δεντρολίβανο, τα φιστίκια Αιγίνης και τέλος το σταφύλι.

Η γέμισή μας είναι έτοιμη.

Γεμιστά πιτσάκια με κατσικίσιο τυρί και σταφύλι 1

Για τη ζύμη:
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 18-20 ίδια κομμάτια.

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ή με τα χέρια μας κάθε ένα ζυμάρι μας σε κύκλο διαμέτρου 10 εκ.

Προσθέτουμε σε κάθε ένα ζυμάρι 1 κουταλιά από τη γέμισή μας.

Κλείνουμε το κάθε ένα σαν ένα μικρό καρβελάκι, τα αλείφουμε με λίγο γάλα ή αυγό και τοποθετούμε από μισά σε κάθε ταψάκι που έχουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Άκης Πετρετζίκης

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση