Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι

 

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και ρύζιΣήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι, βέβαια εσύ στο πλάι μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις. Είναι μια ιδιαίτερη συνταγή με άρωμα Ινδίας, ελαφριά καυτερή γεύση και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε πώς γίνεται...

Υλικά:
● 2 φιλέτα κοτόπουλο ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ
● 1 κουταλιά σκόνη κάρυ ελαφρώς πικάντικη ΜΠΑΧΑΡ
● Λίγα φύλλα κάρυ ΜΠΑΧΑΡ
● 2 κουταλιές γιαούρτι
● 100ml κρέμα γάλακτος
● Ελαιόλαδο CRETANTHOS
● Αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
● 1 σκελίδα σκόρδο
● 1 κρεμμύδι
● Μακαρόνια
● Γάλα κορφή

Εκτέλεση:
Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το κάρυ και το ανακατεύεις με τα χέρια να πάει παντού. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και λίγο γάλα. Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνεις το κοτόπουλο να σωταριστεί. Αφού σωταριστεί βγάζεις το κοτόπουλο από το τηγάνι και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζεις και εδώ λίγο κάρυ, αλάτι, πιπέρι και τρίβεις μερικά φύλλα κάρυ. Βάζεις το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύεις. Το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεις με μακαρόνια ή ρύζι.

Info:
- Το κοτόπουλο δε θα πρέπει να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου, ή πιο συγκεκριμένα σε θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60 °C για περισσότερο από 1 ώρα.
- Η κατάψυξη δε σκοτώνει τα μικρόβια του κοτόπουλου, για να σκοτωθούν χρειάζεται σωστό ψήσιμο.
- Μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά όλα τα σκεύη (μπολ, μαχαίρια, επιφάνειες κοπής) που χρησιμοποιήθηκαν για το νωπό κοτόπουλο.
- Αν η μαρινάδα περιέχει κάποιο όξινο συστατικό (όπως π.χ. κόκκινο κρασί ή ξύδι) θα διασπάσει τις ανθεκτικές πρωτεΐνες στο κρέας και θα το κάνει πιο τρυφερό.
- Το μαρινάρισμα με όξινα συστατικά δε θα πρέπει να ξεπερνάει τη 1 ώρα για να μην υπερισχύσει η γεύση του από αυτήν του κοτόπουλου.
- Με το μαρινάρισμα αποφεύγουμε το στέγνωμα του κρέατος αλλά και προσθέτουμε ένα γευστικό τόνο μπαχαρικών στο τελικό πιάτο.
- Απέφυγε να φας ένα κοτόπουλο αν το κρέας του δεν είναι σφριγηλό και σκληρό, αν μυρίζει άσχημα και αν τα κόκαλα γύρω από το κρέας έχουν σκουρότερο χρώμα.
- Όταν πιάνεις ωμό το κοτόπουλο φρόντισε να φοράς γάντια ή να έχεις πλύνει σχολαστικά τα χέρια σου αλλά και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις.
- Το κοτόπουλο διατηρείται 3 μέρες στο ψυγείο και 1 μήνα στην κατάψυξη.
- Όταν έχεις το κοτόπουλο στο ψυγείο μην το βάζεις σε μεμβράνη αλλά σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο. Μη χρησιμοποιήσεις πλαστικό μπολ.

Πηγή: bletsas.gr

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!