Οι 7 πιο... διάσημες ποικιλίες μήλων και οι συνταγές τους.

 

GalaΚόκκινα, κίτρινα, πράσινα, πολύχρωμα, μαλακά και τραγανά, το αγαπημένο φρούτο όλων έχει πάρα πολλές ποικιλίες για να ικανοποιούν κάθε γούστο και κάθε προτίμηση.

7 είναι οι πιο διάσημες ποικιλίες μήλων που προτιμώνται περισσότερο και σαφώς μαγειρεύονται δίνοντας στο φαγητό μια άλλη διάσταση...

 

Gala

Έχει κίτρινη σάρκα, που προσπαθεί να βγει και στη φλούδα αφήνοντας κιτρινωπό χρώμα. Είναι γλυκό με μια ιδέα όξινου τελειώματος στην άκρη της γλώσσας.

Αν θέλεις ετοίμασε με αυτή την ποικιλία χοιρινό με μήλα.

 

Paula Red

Paula Red Κάνει πρώτο την εμφάνισή του στους πάγκους των μανάβικων αρχές Σεπτεμβρίου. Έχει ανοικτό κόκκινο χρώμα και είναι συνήθως μικρό σε μέγεθος και όχι τόσο γλυκό, όσο ζουμερό και τραγανό. Ιδανικό για όσους δε θέλουν το μήλο πολύ γλυκό...

Φτιάξε τα μήλα στο φούρνο με μέλι και σταφίδες.

 

Macoun

Macoun Διατηρεί υπέροχο και έντονο το άρωμά του αν και έχει ένα βασικό μειονέκτημα, κάνει εύκολα σημάδια και μαυρίζει.

Βάλε τα μήλα να ψηθούν και ετοίμασε σαλάτα με ψητά μήλα.

 

Red Delicious

Red Delicious Το κατακόκκινο διάσημο μήλο, είναι τραγανό και γλυκό. Δεν έχει ίχνος λευκών ή κίτρινων σημαδιών και αποτελεί την εικόνα του φρούτου που έχει συνήθως ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει το όνομα μήλο.

Φτιάξε με αυτά καραμελωμένα μήλα.

 

Red Rome

Red Rome Κατακόκκινο με ανεπαίσθητες λευκές πιτσιλιές στη φλούδα του, είναι ιδανικό για σάλτσες, μαγείρεμα, αλλά και για σαλάτες. Είναι ελαφρώς πιο όξινο με ζουμερή, τραγανή λευκό-πράσινη σάρκα.

Ετοίμασε μια νόστιμη χορταστική σαλάτα με μήλο και χοιρομέρι.

 

Golden Delicious

Golden Delicious Μαλακό και γλυκό κίτρινο μήλο. Έχει πολλά προτερήματα στην υγεία μας, όπως ότι μπορεί να ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών, προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, διατηρεί σε υγιές επίπεδο το δέρμα, προστατεύει έναντι των φλεγμονών και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.

Φτιάξε μια γευστική μηλόπιτα με αυτά.

 

Granny Smith

Granny Smith Το αγαπημένο πράσινο ξινόμηλο. Λόγω της παρουσίας της ζεαξανθίνης και της λουτεΐνης προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Θα δώσει στις συνταγές σου αυτήν την «αψάδα», το ξινό που θέλεις.

Αυτή η ιδιαίτερη γεύση του το κάνει και τόσο δημοφιλές σε σαλάτες, σούπες και γλυκά. Ή κάτι πιο εξωτικό, δοκίμασε κοτόπουλο με κάρυ και πράσινο μήλο.

Editor: Κατερίνα Παπαθανασίου

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!