Design13_lifestyle Design Wedding 13 Look Of The Week
Interior decorations

Τσουρέκι: Το αγαπημένο πασχαλινό έδεσμα!

 

ΤσουρέκιΤο τσουρέκι είναι το έδεσμα που προτιμούν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο είναι από τα πασχαλινά γλυκά που παιδεύει ιδιαίτερα τις νοικοκυρές, καθώς η προετοιμασία του είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί περίσσια υπομονή. Όμως, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, αφού τα τσουρέκια είναι ίσως το πιο νόστιμο πασχαλινό γλυκό.

 

Υλικά:
● 1+1/4 βούτυρο γάλακτος
● 1+1/2 ζάχαρη
● 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
● 1.280 γρ. αλεύρι
● 3 κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας
● 6 αυγά
● 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
● 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαχλέπι και γλυκάνισο (μαζί)
● 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε τη συνταγή το βράδυ. Βράζουμε αρχικά το γλυκάνισο και το μαχλέπι μαζί με νερό μέχρι να μείνει περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ ζωμός, το σουρώνουμε και το φυλάμε.

Σε ένα ξεχωριστό βαθύ μπολ φτιάχνουμε το προζύμι: προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, βάζουμε τη μαγιά και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι. Το σκεπάζουμε με κουβέρτες, το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο.

Την επόμενη μέρα το πρωί σε μια μεγάλη βαθιά λεκάνη, βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και κάνουμε μια μικρή γουβίτσα στο κέντρο. Προσθέτουμε το φουσκωμένο προζύμι, το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ζωμό από το μαχλέπι και το γλυκάνισο. Ζυμώνουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τυλίγουμε τη λεκάνη με κουβέρτες και αφήνουμε να φουσκώσει.

Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί, πλάθουμε τα τσουρέκια σε ό,τι σχήμα επιθυμούμε. Όχι πολύ μικρά γιατί δε θα γίνουν αφράτα, αλλά ούτε και πολύ μεγάλα γιατί τα τσουρέκια φουσκώνουν ακόμα περισσότερο κατά το ψήσιμο. Βάζουμε τα τσουρέκια στα ταψιά, τα τυλίγουμε με κουβέρτες και πάλι και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν.

Μόλις φουσκώνουν τα αλείφουμε με αυγό, τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C και καλή όρεξη!

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση