Μανικιούρ τζελ: Τι πρέπει να γνωρίζετε

 

Μανικιούρ τζελ 1Καθημερινά όλο και περισσότερες γυναίκες φροντίζουν τα νύχια τους και τα ραντεβού για ένα καλό μανικιούρ δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η πολύ συχνή "περιποίηση" των νυχιών μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Αυτό επειδή το διαρκές λιμάρισμα και βάψιμο προκαλεί αφυδάτωση στα νύχια, τα οποία λεπταίνουν και γίνονται πολύ πιο εύθραυστα.

Ειδικότερα το μανικιούρ τζελ μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ζημιών στα νύχια, επειδή η  διαδικασία απομάκρυνσής του απαιτεί πολύωρο εμποτισμό σε ακετόνη (το γνωστό σε όλους ασετόν), που αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τα νύχια.

Επίσης, το ξεφλούδισμα-καθάρισμα, όταν έχετε εφαρμόσει τζελ νυχιών ή άλλα μόνιμα βερνίκια, μπορεί να αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα του νυχιού σας. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει το νύχι και να το καταστήσει πολύ πιο επιρρεπές σε λοιμώξεις.

Μανικιούρ τζελ 2

Τέλος, πιθανώς έχετε ακούσει για τους κινδύνους του δέρματος από τη διαδικασία ξήρανσης, η οποία εκθέτει τα χέρια σας σε καρκινογόνες ακτίνες UV.

Βέβαια με όλα τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το μανικιούρ τζελ εντελώς. Αλλά για να μπορέσει να γίνει μια πιο υγιής διαδικασία, αφήστε κατά καιρούς τα νύχια σας να ηρεμήσουν με ένα διάλειμμα λίγων εβδομάδων μεταξύ των μακροχρόνιων μανικιούρ.

Επίσης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στα νύχια σας…

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση