Αποτρίχωση με κλωστή: πέτυχε το τέλειο αποτέλεσμα

 

Αποτρίχωση με κλωστήΗ αποτρίχωση με κλωστή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αφαιρείς ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο, την κοιλιά, το στήθος και γενικά σε μικρή επιφάνεια. Σε σύγκριση με άλλα είδη "ημι-μόνιμης" αποτρίχωσης, η αποτρίχωση με κλωστή έχει μεγαλύτερη διάρκεια (από 2 εβδομάδες έως 1 μήνα) και το δέρμα δεν καταπονείται κατά τη διάρκεια αφαίρεσης των τριχών.

Αν δεν θέλετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό μπορείτε με απλά βήματα να την εφαρμόσετε μόνη σας με πολύ καλά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά, προτιμήστε να αποτριχώσετε μία περιοχή όπως η κοιλιά ή το άνω χείλος και όχι τα φρύδια.

Βήμα 1
Καθαρίστε την περιοχή που θα αποτριχώσετε με λοσιόν ή οινόπνευμα.

Πάρτε μία κλωστή ραπτικής (όχι συνθετική γιατί πονάει, ούτε να είναι απαλή σαν βαμβάκι γιατί κόβεται εύκολα...

Κόψτε ένα κομμάτι, τόσο ώστε να τυλίγεται 3 φορές γύρω από την ανοιχτή παλάμη σας. Στη συνέχεια ενώστε τις 2 άκρες της κλωστής με έναν κόμπο.

Βήμα 2
Κρατήστε την κλωστή ανοιχτή και τεντωμένη με τα δύο σας χέρια. Κάντε 4 κύκλους με το ένα σας χέρι ώστε η κλωστή ανάμεσα από τα χέρια σας να πάρει τη μορφή χιαστί.

Βήμα 3.
Προσπαθήστε, ο κόμπος που δημιουργήσατε για να ενώσετε τις 2 άκρες της κλωστής, να βρίσκεται πάντα σε ένα από τα δύο χέρια σας και όχι στο κενό, κοντά στο χιαστή.

Προσπαθήστε, τώρα, με το άνοιγμα των δακτύλων σας εναλλάξ (μία το ένα χέρι, μία το άλλο), να μεταφέρεται το 'χιαστή' της κλωστής μία δεξιά και μία αριστερά. Αυτές είναι οι κινήσεις που θα κάνετε όταν τοποθετήσετε την κλωστή στο δέρμα για να αφαιρέσετε τρίχες.

Στην ουσία, οι τρίχες παγιδεύονται μέσα στον 'χιαστή' και στη συνέχεια φεύγουν, όταν εσείς ανοίγετε τα δάχτυλά σας για να τον μετακινήσετε δεξιά ή αριστερά.

Θυμηθείτε, όταν τοποθετήσετε την κλωστή (το σημείο του χιαστή) στο δέρμα, να πιέσετε με την κλωστή το σημείο που είναι να αφαιρεθούν οι τρίχες.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση