Απαλλαγείτε από την ξηροδερμία του φθινοπώρου

 

Φροντίδα επιδερμίδαςΟι αγκώνες και τα γόνατα είναι τα σημεία του σώματός μας που ξηραίνονται πιο εύκολα με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο σκούρο. Εκτός από τις κρέμες του εμπορίου μπορείτε να υιοθετήσετε φυσικούς τρόπους που θα λευκάνουν την επιδερμίδα σας και θα συμβάλλουν στην αναπαραγωγή νέων υγιών κυττάρων.

 

Λεμόνι: Στύψτε ένα λεμόνι κι τρίψτε το χυμό του πάνω στην πάσχουσα περιοχή για 5 λεπτά. Αφήστε το πάνω για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Γάλα: Βουτήξτε σε ένα μπολ με γάλα μισό λεμόνι για 5 λεπτά και τρίψτε στη συνέχεια με αυτό αγκώνες και γόνατα, ξεπλύνετε αμέσως με χλιαρό νερό.
Μπανάνα: Αναμίξτε μισή μπανάνα με μία κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη και μία σταγόνα αλόη βέρα. Κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα στα σημεία που θέλετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Καρύδα: Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με λάδι καρύδας σε αναλογία 1 προς 2 και εφαρμόστε το μείγμα για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Μαγειρική σόδα: Βάλτε σ’ ένα μπολάκι μαγειρική σόδα με λίγο νερό, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν πηχτή κρέμα και μ’ αυτό τρίψτε τον αγκώνα σας.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση