Design Winter 2018 Wedding 2018 Look Of The Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Προστάτεψε το αυτοκίνητό σου το καλοκαίρι

 

autoΓια τους περισσοτέρους, το αυτοκίνητο είναι κάτι παραπάνω από μια μάζα συνδεδεμένων ανταλλακτικών. Έχει ψυχή. Και είναι κρίμα να το αφήνουμε στην τύχη του μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Πρέπει να ασχοληθούμε με τη συντήρησή του αυτό τον καιρό, αλλά και με την προετοιμασία του για το φθινόπωρο που έρχεται - και δεν είναι πια και τόσο μακριά.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως μόνο ο χειμώνας καταπονεί το αυτοκίνητο. Είναι λάθος.

Κανόνες πρακτικής συντήρησης

Άλλαξε υαλοκαθαριστήρες
Οπωσδήποτε με το που επιστρέφεις από τις διακοπές, ή και κατά τη διάρκεια. Το κόστος είναι ελάχιστο, μπορείς να τα αγοράσεις ακόμα και σε ένα σούπερ μάρκετ και μπορείς να τα βάλεις άνετα μόνος σου, οπότε μην το φοβηθείς.

Κοίτα συχνότερα τα λάστιχα
Καταπονούνται ιδιαίτερα. Μπορεί να τα έχεις ταλαιπωρήσει σε χωματόδρομους. Μπορεί να τα έχεις καταπονήσει και στην άσφαλτο, όπου κυριολεκτικά «ανάβουν». Αν θυμάσαι από το σχολείο, η πίεση του αέρα μέσα στο λάστιχο είναι ευθέως ανάλογη της θερμοκρασίας. Όσο περισσότερο «καίγεται» το λάστιχο, τόσο η πίεση ανεβαίνει και χάνει περισσότερο αέρα. Γι’ αυτό εξέταζε την πίεση του αέρα συχνότερα - και ποτέ όταν τα λάστιχα είναι ζεστά, γιατί πολύ απλά θα πάρεις λάθος ένδειξη (η αλλαγή της πίεσης που μόλις προαναφέραμε). Όταν επιστρέψεις με το καλό από τις διακοπές, είναι η καταλληλότερη στιγμή να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αλλαγή τους.

Τσέκαρε την μπαταρία
Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας μπορεί η μπαταρία να χάνει υγρά (αν δεν είναι κλειστού τύπου). Εξέτασε τις επαφές να είναι σφιχτές πάνω στους πόλους, γιατί έχει συμβεί αρκετά συχνά από τα τραντάγματα στο χωματόδρομο να κουνιούνται και να φεύγουν από τη θέση τους.

Κερί, γυάλισμα, απομάκρυνση αλάτων
Έχε υπόψη σου να πλένεις το αυτοκίνητο, ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών (έστω ρίξε νερό με λάστιχο - πάντα βράδυ όμως) και ειδικά να ξεπλένεις τα σημεία πίσω στα λάστιχα αν είσαι πολύ κοντά σε θάλασσα. Το αλάτι προκαλεί διάβρωση που «τρώει» το προστατευτικό φιλμ του αμαξώματος. Όταν επιστρέψεις με το καλό, θες οπωσδήποτε ένα γερό πλύσιμο και γυάλισμα με κερί. Είναι ό,τι καλύτερο για τη φροντίδα του. Να θυμάσαι πως για τους απαιτητικούς, το πλύσιμο με νερό και σαπούνι είναι μόνο η αρχή για ένα καλό καθάρισμα του σασί.

Ηλιοπροστασία
Ένα νέο πρόβλημα που ανέκυψε με τα αυτοκίνητα νέας γενιάς, έχει να κάνει με τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά τους. Πολλοί από εμάς βαριόμαστε να κουκουλώνουμε το αυτοκίνητο και προτιμούμε την εύκολη λύση, να βάζουμε μπροστά στο παρμπρίζ ένα πτυσσόμενο φύλλο από χαρτί και αλουμίνιο. Οι ακτίνες του ήλιου ανακλώνται μεν, αλλά μερικώς. Στο σημείο εκείνο τοπικά το τζάμι και το αλουμίνιο παίζουν το ρόλο ηλιακού θερμοσίφωνα, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις θερμοκρασίες. Έχουν διαπιστωθεί λοιπόν περιστατικά όπου, μοντέρνες κεραίες ηχοσυστημάτων που έχουν κολληθεί πάνω στο τζάμι να ξεκολλούν και να ζαρώνουν από το «κάψιμο», ενώ εξίσου ταλαιπωρούνται τα «μάτια» των συναγερμών σε εκείνο το σημείο και όποια άλλα εξαρτήματα βρίσκονται κοντά. Επίσης καλό είναι να σκεφτείς τη λύση ενός σπρέι σιλικόνης με UV προστασία για τα ταμπλό και τα υπόλοιπα πλαστικά της καμπίνας.

Editor: Δημήτρης Πούλιος
Πηγή: menslounge.gr

 

 

 


Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση