«Mαθήματα ζωής» που θα πάρετε φροντίζοντας ένα κατοικίδιο

 

Φροντίδα σκύλου 1Εκτός από την αφοσίωση, την ευθύνη και τις υποχρεώσεις, ένα κατοικίδιο μπορεί να σας δώσει και μαθήματα ζωής. Μαθήματα εκτός από το πόσο σημαντικό είναι να έχετε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας, να τρώτε στην ώρα σας και να βγαίνετε τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα από το σπίτι σας (αν έχετε σκύλο).

Ένα κατοικίδιο μπορεί να σας μάθει πολλά περισσότερα από το πόσο απολαυστικό μπορεί να είναι το να κάθεστε ξαπλωμένοι στον καναπέ ή κάτω από τον ήλιο. Ο σκύλος ή η γάτα σου (ή το χάμστερ σου) μπορούν να σας δώσουν μαθήματα ζωής.

Τη σημασία της φυσικής επαφής
Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να χαϊδεύετε το κεφάλι μιας γάτας όσο την παίρνει ο ύπνος. Αυτού του είδους η φυσική επαφή φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην ψυχική σας κατάσταση.

Σε μια έρευνα δύο οργανώσεων των οποίων η βάση τους είναι η Μεγάλη Βρετανία -Cats Protection και Mental Health Foundation- οι ερευνητές ασχολήθηκαν με το πώς η φροντίδα μιας γάτας επέδρασε στην κατάθλιψη που αντιμετώπιζαν οι κηδεμόνες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 600 άνθρωποι με ή χωρίς γάτες. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η φροντίδα των ζώων αυτών ηρεμούσε και πραγματικά βοηθούσε τα άτομα αυτά.

Φροντίδα σκύλου 2

Τη δύναμη μιας πραγματικά καλής βόλτας
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Physical Activity and Health έθεσε υπό παρατήρηση τον τρόπο ζωής πάνω από 40.000 ενηλίκων. Σκοπός ήταν να διαπιστωθεί η σχέση ανάμεσα στο να είναι κανείς κηδεμόνας ενός κατοικίδιου και στο αν η φυσική δραστηριότητα (συγκεκριμένα το περπάτημα) γίνεται τρόπος ζωής.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, πως οι κηδεμόνες σκύλων είναι πιο πιθανό να περπατήσουν στον ελεύθερό τους χρόνο. Σε σχέση με ανθρώπους που δεν συγκατοικούν με έναν χνουδωτό «φίλο» στο σπίτι.

Ένα κουτάβι φαίνεται πως πραγματικά βοηθά στο να μαθαίνετε τη σημασία και τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας.

Το πώς να μένετε ήρεμοι κάτω από πίεση
Είναι κάπως δύσκολο το να κάνετε έναν σκύλο ή μια γάτα να αγχωθούν. Εκτός αν λείπετε όλη μέρα από το σπίτι οπότε και έχουν αρχίσει να αγχώνονται χωρίς εσάς.

Φαίνεται, πως η ύπαρξη του σκύλου ή της γάτας σας γύρω σας βοηθούν στη μείωση του στρες. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Psychosomatic Medicine, οι κηδεμόνες κατοικίδιων, αλλά και όσοι δεν είχαν χνουδωτούς φίλους στη ζωή τους χρειάστηκε να ολοκληρώσουν μια μαθηματική άσκηση με χρονικό όριο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι συμμετέχοντες που είχαν σκύλο ή γάτα, ήταν λιγότερο πιθανό να ανεβάσουν καρδιακούς παλμούς και πίεση αίματος.

Όταν μάλιστα μπήκαν και τα κατοικίδιά τους στο δωμάτιο, έκαναν λιγότερα λάθη στα μαθηματικά, σε σχέση με τους συμμετέχοντες που ζούσαν χωρίς κατοικίδιο.

Πώς να είστε ένας καλός leader
Είστε έτοιμες να γίνετε το girlboss που πάντα ονειρευόσασταν; Δώστε λίγη παραπάνω αγάπη στο σκυλάκι σας ή στον χαριτωμένο γάτο σας.

Σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα σε 857 Αμερικανούς από το Banfield Pet Hospital και Kelton Research, το να είστε κηδεμόνες κατοικίδιου μπορεί να γίνει  βασικός παράγοντας της επαγγελματικής σας επιτυχίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως 86% των κηδεμόνων κατοικίδιων είναι καλύτεροι στη σωστή διαχείριση χρόνου και στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών ενεργειών, εξαιτίας των χνουδωτών φίλων τους.

Το να μάθετε να φροντίζετε ένα ζώο σε μικρή ηλικία, φαίνεται να είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εξίσωσης, σύμφωνα με όσα λένε οι επαγγελματίες. Το 90% των στελεχών που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι πιστεύουν πως τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες με κατοικίδια, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Ειλικρινά, το να έχετε ως παρέα ένα πλάσμα που σας αγαπάει ανιδιοτελώς, δεν συγκρίνεται με τίποτα.

www.govastileto.gr
Design Magazine Team

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση