Πως θα καταλάβω αν το ψαράκι μου είναι άρρωστο

 

pos-na-katalavo-an-to-psari-mou-einai-arrostoΤο γλυκό σας ψαράκι εδώ και λίγο διάστημα έχει αλλάξει συμπεριφορά και αρχίζετε να προβληματίζεστε. Γενικά τα ψάρια διαθέτουν πολύ ευαίσθητο οργανισμό και κάθε αλλαγή στη συμπεριφορά ή στην όψη τους θα πρέπει να μας προβληματίζει!

 

Η αδιαφορία για το φαγητό, η στασιμότητα στην επιφάνεια του νερού και αλλαγές στον τρόπο που κολυμπάει είναι κάποια από τα στοιχεία που μπορούν να σας προβληματίσουν.


Αδιαφορία για φαγητό
Αν έχετε πολλά ψάρια στο ενυδρείο, σίγουρα γίνεται μάχη κάθε φορά που ρίχνετε τη τροφή τους. Αν τα ψάρια επιτίθενται στην τροφή τους είναι καλό σημάδι και δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει διάθεση για φαγητό. Απεναντίας αν δείτε ότι κάποιο ψάρι απέχει από τη διαδικασία του φαγητού, πρέπει να ανησυχήσετε.

Αλλαγή συμπεριφοράς
Αλλαγές στη συμπεριφορά όπως το να απομακρύνεται από τους συγκατοίκους του, να μην είναι ζωηρό, να περιορίζει αισθητά τις κινήσεις του και να παραμένει σχεδόν ακίνητο στον πυθμένα του ενυδρείου, είναι στοιχεία που σας ανησυχούν. Επίσης αν το δείτε να προσπαθεί να ξυθεί πάνω στις πέτρες είναι ένδειξη κάποιας ασθένειας.

Διάφανα περιττώματα
Αν τα περιττώματα του ψαριού σας είναι διαφανή και βλέπετε ότι αργούν να αποκολληθούν από το σώμα του, είναι δείγμα εσωτερικής μόλυνσης. Σε αυτή την περίπτωση η θεραπευτική αγωγή πρέπει να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το ενυδρείο μιας και οι βλαβεροί μικροοργανισμοί έχουν απελευθερωθεί σε αυτό μέσω των περιττωμάτων. Έτσι είναι βέβαιο ότι έχει προσβληθεί και ο υπόλοιπος υδάτινος πληθυσμός, άρα επεμβαίνουμε συνολικά για να αντιμετωπιστεί η μόλυνση.

Ανεβαίνει στη επιφάνεια του νερού.
Όταν τα ψάρια προσπαθούν να πάρουν αέρα στην επιφάνεια, μάλλον υπάρχει πρόβλημα στις συνθήκες που επικρατούν στο ενυδρείο και δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτές για τα ψάρια. Φροντίστε εγκαίρως να κάνετε τις σχετικές μετρήσεις.

Σημάδια στο σώμα και στα μάτια
Τα σημάδια και τα στίγματα, οι κύστες ή το χνούδι στα μάτια, στο σώμα ή στο στόμα, είναι καθαρά ενδείξεις μόλυνσης. Πριν απομονώσετε όμως το ψάρι βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για κάποιο λέπι το οποίο έχει βγει πάνω σε τσακωμό.

Αλλαγή στην κολύμβηση
Η αλλαγή στο τρόπο που κολυμπάει ένα ψάρι υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν δείτε ότι κολυμπάει νευρικά από τη μία άκρη του ενυδρείου στην άλλη ή εμφανίζει αστάθεια είναι ενδείξεις που πρέπει να σας προβληματίσουν. Επίσης δεν είναι καλό αν δείτε το ψάρι να βουλιάζει με το κεφάλι προς τα κάτω, έχει κλίση κατά την κολύμβηση ή ακόμη και ανασηκωμένα λέπια.


Design Magazine Team

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση