Τι χαρακτήρα έχει η γάτα σας;

 

ΓάταΆλλες είναι περίεργες, άλλες τεμπέλες και άλλες πονηρές. «Είσαι μεγάλη γάτα!» και άλλες πολλές φράσεις που παρομοιάζουμε έναν άνθρωπο ως γάτα για να τονίσουμε την εξυπνάδα του ή την πονηριά του. Οι γάτες όμως εκτός από πονηρές μπορεί να είναι πολύ τεμπέλες και να ζητούν την καλοπέραση ενώ άλλες θέλουν να είναι πιο ανεξάρτητες. Οι ερευνητές εξηγούν ότι υπάρχουν 5 διαφορετικοί χαρακτήρες που θα συναντήσουμε στις γάτες. Η δική σας ποιον από τους παρακάτω χαρακτήρες έχει;

Η ανθρωποκεντρική γάτα
Απαιτεί τα πάντα από εσένα. Όχι μόνο την παρουσία σου αλλά και το 100% του ενδιαφέροντός σου. Είτε έχει να κάνει με φαγητό, είτε με παιχνίδι, είτε με χαλάρωση. Δυσκολεύεσαι να κάνεις δουλειά με μια τέτοια γάτα στα πόδια σου, αφού θέλει χάδια και αγκαλιές και όταν δεν της τα δίνεις στο ανταποδίδει με κουτουλιές, γουργουρίσματα και ατελείωτο "ζύμωμα"!

Το μεγάλο στοίχημα σε μια τέτοια γάτα είναι να κοινωνικοποιηθεί από μικρή ηλικία και να έχει εκτεθεί στην ανθρώπινη επαφή και παρουσία.

Η "μαμά" γάτα
Της αρέσει να φροντίζει όλα τα υπόλοιπα ζωντανά του σπιτιού. Μην απορήσεις αν την δεις να φροντίζει ένα ξένο γατάκι ή να προτιμάει να παίζει με άλλες γάτες παρά με εσένα. Ναι της αρέσουν τα χάδια αλλά θέλει να θεωρεί τον εαυτό της "η μάνα του λόχου" και για αυτό θα τη δεις να πλένει τα αυτιά από τις άλλες γάτες, να τρίβει τη μουσούδα της με των άλλων.

Η ιδιόρρυθμη γάτα
Δεν θέλει αλλαγές ούτε να της χαλάς την ηρεμία. Δεν θέλει πολλές συναναστροφές με άλλα ζώα ή με ανθρώπους και θα τη δεις να προσπαθεί να κερδίσει την ανεξαρτησία της. Γενικά βλέπει όλους τους άλλους σαν απειλή και για αυτό είναι σε μια κατάσταση επιφυλακής συνεχώς. Αν η γάτα που έχεις ήταν πιο πριν αγριόγατα, δύσκολα θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη της. Έχεις περισσότερες πιθανότητες με μια γάτα που την έχεις από μωρό. Να θυμάσαι ότι θα σου δώσει προσοχή όποτε και για όσο θέλει εκείνη.

Η περίεργη γάτα
Έχεις δει γατιά να κρύβονται οπουδήποτε και να χώνουν τη μύτη τους παντού, ενώ άλλα είναι τελείως αδιάφορα με οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους; Αν η γάτα σου έχει τρυπώσει στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού και ασχολείται συνεχώς με τα πιο ασήμαντα πράγματα τότε ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Φρόντισε να της χαρίσεις ένα περιβάλλον γεμάτο θορύβους, έντονες μυρωδιές και εναλλασσόμενες εικόνες για να είναι πάντα σε εγρήγορση.

Η κυνηγός γάτα
Θα τη δεις συνεχώς να παραμονεύει για κάτι. Αρπάζει αυτό που θεωρεί θήραμα με τα δόντια της και με πολύ νεύρο, κλοτσάει με δύναμη και αγριεύει σε οποιοδήποτε τολμήσει να της το πάρει. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να στο φέρει και ως λάφυρο! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να της έχεις ένα ανοικτό αλλά προστατευόμενο περιβάλλον που προσφέρει δράση και πολύ μυστήριο.

Design Magazine Team

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση