Design Summer 2018 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Ταχύρρυθμα μαθήματα τουαλέτας για ενήλικους σκύλους

 

Μαθήματα τουαλέτας για σκύλουςΟι σκύλοι είναι συνήθως καθαρά ζώα, δεν τους αρέσει να λερώνουν στο χώρο που κατοικούν. Αν ο δικός σας είναι… «βρώμικος» κάτι θα έγινε λάθος στην αρχή. Είτε γιατί μικρός ζούσε μόνιμα στη βιτρίνα ενός pet shop και ήταν αναγκασμένος να λερώνει εκεί, είτε γιατί δεν έβγαινε βόλτα όσο συχνά χρειαζόταν....

Για όποιον λόγο κι αν απέκτησε τη συνήθεια να λερώνει μέσα, έφτασε η ώρα να του την κόψετε. Το αποφασίσατε, επιτέλους, και είστε έτοιμοι να κάνετε ότι χρειαστεί. Σωστά;

Το κυριότερο είναι να του προσφέρετε στο εξής αρκετές ευκαιρίες να λερώνει έξω. Ακολουθήστε όσο περισσότερες από τις συμβουλές που ακολουθούν, για όσο διάστημα χρειαστεί.

9 συμβουλές για να μάθει να κρατιέται και να λερώνει μόνο έξω:

1. Κρατήστε σταθερές τις ώρες ταΐσματος και αποσύρετε το φαγητό στα ενδιάμεσα. Παρατηρήστε τη σχέση ταΐσματος με το λέρωμα. Υπάρχει;

2. Φτιάξτε πρόγραμμα για τις ώρες εξόδου. Όλοι οι ενήλικοι σκύλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να λερώσουν τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα, νωρίς το πρωί, αργά το βράδυ και πριν χρειαστεί να τους περιορίσετε ή να μείνουν μόνοι για αρκετή ώρα. Αν λείψατε ώρα και τον βρήκατε «καθαρό» μια ακόμα μικρή βόλτα είναι ταυτόχρονα επιβράβευση και ευκαιρία για τουαλέτα.

3. Μην τον χάνετε από τα μάτια σας. Φροντίστε να ξέρετε που βρίσκεται κάθε στιγμή. Μόλις παρατηρήσετε σήματα όπως ρυθμικό (νευρικό) περπάτημα ή περπάτημα σε κύκλους, κλαψούρισμα, μύρισμα, αυξημένη αναστάτωση ή έξοδο από το δωμάτιο δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Βγάλτε τον έξω (εκεί που θέλετε να λερώνει)… αστραπιαία!

4. Αν σας είναι αδύνατο να τον παρακολουθείτε συνεχώς θα χρειαστεί να περιορίσετε τις κινήσεις του. Βάλτε τον σε κλουβί μεταφοράς (μποξ) ή σε ένα μικρό δωμάτιο (ίσα που να χωράει) ή δέστε τον πάνω στο πόδι σας με ένα λουρί βόλτας περίπου 2,5 μέτρων. Στους σκύλους δεν αρέσει να λερώνουν εκεί που ξεκουράζονται. Αν ο χώρος δεν είναι αρκετά μικρός, ίσως βρει μια γωνία να πηγαίνει. Αφού λερώσει έξω και πριν κάθε περιορισμό αφήστε τον ελεύθερο στο σπίτι για 15-20 λεπτά αρχικά, και αυξήστε σταδιακά το χρόνο, αν όλα πάνε καλά.

5. Κάθε φορά που βγαίνει για τουαλέτα, θα πρέπει να είστε παρόντες, για να τον επιβραβεύσετε βρέξει-χιονίσει. Βοηθά να πηγαίνει πάντα στο ίδιο μέρος, λόγω της προεγκατεστημένης μυρωδιάς, αν και κάποιοι σκύλοι χρειάζεται πρώτα να κινηθούν λίγο και να εξερευνήσουν.

6. Αν τον πιάσετε στα πράσα, να λερώνει μέσα, κάντε ένα θόρυβο για να τον ξαφνιάσετε - χτυπήστε δυνατά παλαμάκια. Το πιθανότερο είναι να σταματήσει, έστω προσωρινά. Αρπάξτε τον στην αγκαλιά σας ή δέστε τον στο λουρί και έξω γρήγορα. Αν χρειαστεί να τον πιάσετε από το κολάρο, με το μαλακό. Ενθαρρύνετέ τον σε όλη τη διαδρομή να σας ακολουθήσει. Αφήστε τον έξω να συνεχίσει το «έργο του» και επιβραβεύστε τον με ενθουσιασμό και μια λιχουδιά. Αν νιώθετε ότι τα παλαμάκια σας τον αναστάτωσαν ή τον φόβισαν, δοκιμάστε πιο μαλακά την επόμενη φορά.

7. Αν είναι αδύνατο να βγάλετε τον σκύλο έξω… ακαριαία (λόγω κινητικής δυσχέρειας -δικής σας ή δικής του- ή ψηλού ορόφου), σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εκπαιδευτεί, έστω προσωρινά, να πηγαίνει στο μπαλκόνι, σε πάνα ή σε εφημερίδα.

8. Αν ανακαλύψετε ένα «ατύχημα», κατόπιν εορτής, μην κάνετε τίποτα. Είναι αδύνατο, για αυτόν, να συνδυάσει οποιαδήποτε τιμωρία με κάτι που έκανε νωρίτερα.

9. Εξαφανίστε τις μυρωδιές από τα «ατυχήματα» με ειδικά ενζυματικά καθαριστικά.

Τι δεν πρέπει να κάνετε:

Μην τρίβετε τη μουσούδα του στις ακαθαρσίες.
Μην τον μαλώνετε επειδή λέρωσε μέσα.
Πότε μη χρησιμοποιείτε φωνές και βία για λάθη που έγιναν.
Ο περιορισμός σε μικρό χώρο δεν αρκεί, χωρίς τα υπόλοιπα μέτρα για τη διόρθωση του προβλήματος.
Ο περιορισμός σε μικρό χώρο ή μποξ δεν είναι κατάλληλη μέθοδος για ζώα που λερώνουν εκεί. Προτιμήστε το δέσιμο πάνω σας.
Αν του αρέσει να βρίσκεται έξω μην τον φέρνετε μέσα, αμέσως αφού ξαλαφρώσει - θα μάθει να κρατιέται ώστε να μένει έξω περισσότερο. Κάντε πρώτα μια μικρή βόλτα ή παίξτε λίγο μαζί του.
Μην καθαρίζετε «ατυχήματα» με καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία γιατί το πιπί περιέχει αμμωνία.

Πηγή: trihes.gr

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση