Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Συνταγές & Γεύσεις

Τραχανότο με ποικιλία μανιταριών (εύκολη συνταγή)

traxanoto-manitaria

Από την
Chef de cuisine
Ελένη Κουμαντάνου
eleni-koumantanou-chef

Ένα ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες ή για τις ημέρες νηστείας, με αρώματα έντονα. Πολύ γευστικό και χορταστικό!

Εμείς έχουμε επιλέξει να το δημιουργήσουμε με μανιτάρια, χωρίς αυτό να είναι η μόνη συνταγή.

Περισσότερα...

Χοιρινό κότσι με μπύρα και λαχανικά

xoirino-kotsi-0

Από τον Sous Chef
Χρήστο Ζήντρο / LuisCook
xristos-zintros-chef1

Το χοιρινό κότσι με μπύρα και λαχανικά, είναι μια συνταγή όπου οι γεύσεις και οι μυρωδιές μας συνεπαίρνουν σε ένα γευστικό ταξίδι.

Για το πιάτο θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Περισσότερα...

Το μανταρίνι και η διατροφική του αξία

mantarini-0

Από την Μαρία Μεντζέλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, B.Sc., M.Sc.  medNutrition
Μαρία Μεντζέλου

Μανταρίνι: Μικρό σε μέγεθος, Μεγάλο σε οφέλη!!!

Αν καταναλωθεί ολόκληρο θα αυξηθεί η πρόσληψη φαινολών, φλαβοβοειδών και φυτικών ινών!

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, με τις πιο γνωστές να είναι:

Περισσότερα...

Κουρκουμάς ο θαυματουργός: Τα οφέλη του πιο υγιεινού μπαχαρικού στον κόσμο

kourkoumasΟ κουρκουμάς έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα!


Η ρίζα του φυτού κουρκούμη (curcuma longa) και η χρήση στην ασιατική κουζίνα, διέδωσαν τη «φήμη» του σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από το χρώμα και τα αρώματα που προσθέτει στα φαγητά, εμπεριέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν σημαντικά οφέλη στην υγεία και τον οργανισμό μας....

Περισσότερα...

Γαλοπούλα Wellington, με λαχανικά βουτύρου και sauce παρμεζάνας

galopoula-Wellington-me-laxanikaΑπό την eleni-koumantanou-chef
Chef de cuisine
Ελένη Κουμαντάνου

 

 

Το υπέροχο γνωστό ρολό Wellington σε μια διαφορετική εκδοχή. Μια συνταγή πιο ελαφριά για όσους προτυμούν τη γαλοπούλα!!!

Περισσότερα...

Μάθετε ποια είναι τα 12 μπαχαρικά-ασπίδα για τον οργανισμό μας

kouzina-mpaxarika-0Ναι βέβαια, τα μπαχαρικά προσθέτουν άρωμα και γεύση στο φαγητό μας, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που τα χρησιμοποιούμε στην
κουζίνα από την αρχαιότητα!

Ταυτόχρονα ωφελούν την υγεία, καθώς περιέχουν πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών και είναι ασπίδα για τον οργανισμό μας.

Όλα σχεδόν τα μπαχαρικά είναι πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, που προστατεύουν από τη γήρανση, αλλά και από διάφορες παθήσεις...

Περισσότερα...

Καλαμάρι με μαύρο τζατζίκι...

kalamari-tzatziki-0

Από τον Sous Chef Χρήστο Ζήντρο / LuisCook Χρήστος Ζήντρος

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο και ξεχωριστό πιάτο;

Σας έχω παρακάτω τη λύση φίλοι μου...

Πάμε να δούμε κάτι διαφορετικό...

Περισσότερα...

Brownies

Brownies

Από την Chef de cuisine Ελένη Κουμαντάνου Ελένη Κουμαντάνου

Μια υπέροχη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Περισσότερα...

Ξιφίας με μπρόκολο, πουρέ παντζάρι και σάλτσα μαντζουράνας

Ξιφίας με μπρόκολο, πουρέ παντζάρι και σάλτσα μαντζουράνας

Από την Chef de cuisine Ελένη Κουμαντάνου Ελένη Κουμαντάνου

Ο ξιφίας είναι ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο ψάρι. Όταν σερβίρεται συνδυασμένος με γεύσεις όπως ο πουρές από παντζάρι και η σάλτσα μαντζουράνας, έχουμε ένα πιάτο που απογειώνεται γευστικά!  

Περισσότερα...

Σπιτική κρέμα καραμελέ

Σπιτική κρέμα καραμελέ 1

Από τον Sous Chef Χρήστο Ζήντρο / LuisCook Χρήστος Ζήντρος

Μια σπιτική κρέμα καραμελέ για μερακλήδες, που θέλουν να προσφέρουν στους αγαπημένους τους ένα κλασικό γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια τους.

Περισσότερα...

Νιόκι από πατάτα Περού με λαχανικά, προσούτο και δάκρυα κόκκινης πιπεριάς

Νιόκι από πατάτα Περού

Από την Ελένη Κουμαντάνου / Chef de cuisine Ελένη Κουμαντάνου

Νιόκι από πατάτα Περού!

Η πατάτα Περού είναι τόσο το όνομά της εντυπωσιακό όσο και το χρώμα της. Μωβ!

Περισσότερα...

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση