Συνταγές & Γεύσεις

Νιόκι από πατάτα Περού με λαχανικά, προσούτο και δάκρυα κόκκινης πιπεριάς

Νιόκι από πατάτα Περού

Από την Ελένη Κουμαντάνου / Chef de cuisine Ελένη Κουμαντάνου

Νιόκι από πατάτα Περού!

Η πατάτα Περού είναι τόσο το όνομά της εντυπωσιακό όσο και το χρώμα της. Μωβ!

Περισσότερα...

Τι να μαγειρέψετε τη Μ. Εβδομάδα

ryzi-basmati-me-laxanika

Από τον
Πάρη
Παπαχρήστο
Διαιτολόγο -
Διατροφολόγο
medNutrition.gr 
paris-papaxristos

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να προγραμματίσετε το μενού όλης της εβδομάδας... πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη Μεγάλη Εβδομάδα!
Γι' αυτό, λοιπόν,

Περισσότερα...

Ετοιμάζουμε τραπέζι για την Κυριακή των Βαΐων.

Βίδες με τόνοΗ Κυριακή των Βαΐων επιβάλει να βάλουμε στο τραπέζι μας ψάρι, μιας και είναι η τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και όσοι νηστεύουν μπορούν να φάνε ψάρι. Μπακαλιαράκια, τόνος, κολιοί, τσιπούρες και λαυράκια είναι μερικά από τα αγαπημένα που προτιμάμε για τη γιορτή των Βαΐων. Εμείς δημιουργήσαμε για εσάς ένα menu για να ετοιμάσετε το γιορτινό σας τραπέζι με κυρίως πιάτο, πολύχρωμες βίδες με τόνο και σαλάτα με γαρίδες και πλιγούρι!

Περισσότερα...

Νηστίσιμη μπουγάτσα

nistisimi-mpougatsa-petretzikisΑπό τον Άκη Πετρετζίκη 


Η παραδοσιακή και αγαπημένη όλων μπουγάτσα, γίνετε νηστίσιμη. Μια διαφορετική εκδοχή για ένα πεντανόστυμο γλυκό, ιδανικό για κάθε στιγμή!

 

Περισσότερα...

Σεβίτσε με μάνγκο και τσίλι

Ceviche

Από τον
Sous Chef
Χρήστο Ζήντρο
/ LuisCook
xristos-zintros-chef

Σήμερα θα σας ταξιδέψω στο μακρινό Περού, με ένα πιάτο γεμάτο χρώματα και υπέροχη ιδιαίτερη γεύση!

Περισσότερα...

Τι είναι το Ceviche (σεβίτσε)

Ceviche-perouΤο σεβίτσε (ceviche), είναι μια εναλλακτική μέθοδο ελαφριάς μαγειρικής που προέρχεται από την Νότια Αμερική. Το συναντάμε απέναντι από την «τολμηρή» ωμότητα του σούσι και του σασίμι της Ανατολής.
Είναι διαιτητικό και η γεύση του είναι οικεία με την σύγχρονη αστική Ελληνική παλέτα λόγω των εσπεριδοειδών.

Περισσότερα...

Πέννες με πέστο σπανάκι

penes-me-pesto-spanaki

Από τον Sous Chef
Χρήστο Ζήντρο / LuisCook
xristos-zintros-chef

Εάν είστε «μακαρονάδες» και σας αρέσει να τρώτε συχνά ζυμαρικά, φτιάξετε ένα ξεχωριστό, πολύ νόστιμο και γρήγορο πιάτο…
Ποιος δεν αγαπάει τις πέννες; Δοκιμάστε τις με πέστο σπανάκι, είναι πραγματικά φανταστικές!

Περισσότερα...

Παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά

mpakaliaros-skordalia-syntagi
 
Από τον
Άκη Πετρετζίκη


Η παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή για έναν μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!

Απολαύστε αυτή την υπέροχη συνταγή με ένα πεντανόστιμο μίγμα για κουρκούτι, μια υπέροχη σκορδαλιά ή προτάσεις για νοστιμότατες τηγανιτές πατάτες με φλούδα!

 

 

 

Περισσότερα...

25η Μαρτίου: ποια είναι η «διατροφική αξία» της ημέρας; (+video)

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Από την  Εύα Τσάκου,
Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο,

medNutrition

Η 25η Μαρτίου είναι η μία από τις δύο ημέρες της αυστηρής νηστείας του Πάσχα, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού, λαδιού και κρασιού. Η δεύτερη ημέρα που επιτρέπεται η...

Περισσότερα...

Τραχανότο με ποικιλία μανιταριών (εύκολη συνταγή)

traxanoto-manitaria

Από την
Chef de cuisine
Ελένη Κουμαντάνου
eleni-koumantanou-chef

Ένα ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες ή για τις ημέρες νηστείας, με αρώματα έντονα. Πολύ γευστικό και χορταστικό!

Εμείς έχουμε επιλέξει να το δημιουργήσουμε με μανιτάρια, χωρίς αυτό να είναι η μόνη συνταγή.

Περισσότερα...

Χοιρινό κότσι με μπύρα και λαχανικά

xoirino-kotsi-0

Από τον Sous Chef
Χρήστο Ζήντρο / LuisCook
xristos-zintros-chef1

Το χοιρινό κότσι με μπύρα και λαχανικά, είναι μια συνταγή όπου οι γεύσεις και οι μυρωδιές μας συνεπαίρνουν σε ένα γευστικό ταξίδι.

Για το πιάτο θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Περισσότερα...

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση