Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Διαχειριστική αποκατάσταση προβλημάτων σε εσωτερικούς χώρους

 

Bio-απορρύπανσηΗ διαχείριση αποκατάστασης προβλημάτων, για την επίτευξη μέγιστης υγιεινής στον κάθε εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Η εξάλειψη προβλημάτων, περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη συνέχεια της μετά νοσοκομειακής αποθεραπείας ασθενών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν... αρνητικά αποτελέσματα. π.χ. (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.). Εξάλειψη προβλημάτων χρειάζεται, μετά από μια περίοδο ασθένειας, μετά από δυσάρεστες οσμές υγρασίας (μούχλας), ακόμη και από την παρουσία ζώων, ώστε να μετριαστούν τα προβλήματα με τις αλλεργίες. Η βελτίωση του εγχώριου περιβάλλοντος χρειάζεται για κάθε χώρο, έτσι ώστε να τους ζείτε με ευημερία, αρμονία και χαλάρωση. Δεν ξεχνάμε εξοχικές κατοικίες ή σπίτια μετά από αλλαγή των ενοικιαστών.

Οι προκλήσεις για τη «μικροβιολογική ασφάλεια» από τους κίνδυνους της επανεμφάνισης προβλημάτων που είχαν εξαφανιστεί από την καθημερινότητα, μας οδηγούν σε νέα πρότυπα περιβαλλοντικής και υγειονομικής αποκατάστασης, προκειμένου να μειωθούν ως προς το πλείστον, οι συγκεντρώσεις στοχευόμενων ρύπων (απομάκρυνση ανεπιθύμητων συστατικών-ακαθαρσιών-ρυπογόνου μικροβιακού φορτίου, μολυσματικού υλικού κ.λπ.), σε αποδεκτά επίπεδα, μιας και η πρόληψη για τη ρύπανση είναι προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, διασφαλίζοντας έτσι μια καλύτερη ποιότητα στους εσωτερικούς χώρους.

Οι εσωτερικοί χώροι ευνοούν την ανάπτυξη των ακεραίων, αυτά τα «κομψά ζωάκια» που ζουν μαζί μας μέχρι και την κρεβατοκάμαρά μας, τρέφονται δε με τα απονεκρωμένα κύτταρα μας. Τα περιττώματά τους και τα αποσυνθεμένα μέρη τους, μαζί με την εγχώρια σκόνη, δημιουργούν τα προβλήματα των αλλεργικών παθήσεων. Το περιβάλλον του υπνοδωματίου είναι ένα από τους πιο ευνοϊκούς χώρους εκτός λοιπόν από την αλλαγή των σεντονιών πρέπει, απορρυπαίνωνται, να εξυγιαίνονται αλλά και να απολυμαίνονται περιοδικά, ανάλογα με τις ανάγκες, μαξιλάρια, στρώματα και το ίδιο το δωμάτιο. Η ίδια αρχή ισχύει για όλες τις περιοχές του σπιτιού με την παρουσία χαλιών, υφασμάτινων ταπετσαριών, αλλά και σε όλα τα υλικά με μεγάλη ικανότητα να συγκρατούν τη σκόνη. Σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα σε χώρους με παιδιά, ηλικιωμένους, με κατοικίδια ζώα, αλλά και για εκείνους που υποφέρουν από αλλεργίες κ.λπ.

Η διασφάλιση της υγείας των παιδιών αρχίζει με τον έλεγχο της υγιεινής των μέσων ανάπτυξής τους. Τα παιχνίδια με τα αξεσουάρ τους, χνουδωτά-λούτρινα γεμιστά ζωάκια, κ.λπ. χωρίς να ξεχνάμε τα μέσα μεταφοράς τους. Η εξάλειψη προβλημάτων από μικρόβια, βακτήρια και ανεπιθύμητες οσμές μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα, γρήγορα και χωρίς τη χρήση χημικών, έχοντας μεγαλύτερη προστασία για τα παιδιά

Οι μικροί φίλοι θα μειώσουν κατά το πλείστον τις πιθανότητες να είναι φορείς προβλημάτων που σχετίζονται με αλλεργίες ή βακτήρια. Το δε επίπεδο υγιεινής του κάθε εσωτερικού περιβάλλοντος μπορεί να είναι πιο ασφαλές, με την περιοδική επεξεργασία των Bio-εφαρμογών, αλλά και μια εξαιρετικά υψηλή ποιότητα περιβάλλοντος, για μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες ζώων.

Τα σχολεία, κάθε είδους και βαθμού, φιλοξενούν ένα πλήθος ανθρώπων που φέρουν ένα μεγάλο βακτηριακό φορτίο. Η δυνατότητα εξουδετέρωσης αυτού του φορτίου μπορεί να γίνει, με απορρύπανση, περιβαλλοντική εξυγίανση αλλά και να απολύμανση κατά όγκο, τακτικά ή/και περιοδικά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Επομένως, η αναβάθμιση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος χώρου θα βελτιωθεί σημαντικά, για τους σπουδαστές, το διδακτικό και μη διδακτικό προσωπικό.

Όταν ο αθλητισμός χρειάζεται γαλήνη, τότε όλοι οι χώροι με εσωτερικές αθλητικές δραστηριότητες για να μη δημιουργούνται προβλήματα, από οσμές που σχετίζονται με την εφίδρωση, πολύ δε περισσότερο στα αποδυτήρια, κ.λπ.

Είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε ένα φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε μετά τη Bio-απορρύπανση, την περιβαλλοντολογικής εξυγίανση αλλά και την απολύμανση κατά όγκο με «Καταλυτική Οζονοποίηση», χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination) ως μια φυσική εναλλακτική λύση ελέγχου, σε μικροοργανισμούς, παθογόνους ιούς, επιβλαβή βακτήρια, κ.λπ.

Αθλήματα γίνονται και με τα άλογα, όπου χρειάζονται τη βέλτιστη υγιεινή, για την μείωση της παρουσίας παρασίτων. Ειδικές εφαρμογές χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination) με μηδενικά κατάλοιπα στις επιφάνειες, ως μια φυσική εναλλακτική λύση ελέγχου, σε μικροοργανισμούς, παθογόνους ιούς, επιβλαβή βακτήρια, κ.λπ. Εφαρμογές μεθόδων μικροβιολογικής βελτίωσης, για μια υγιεινή διαβίωση και των αλόγων.

Οι πολλές κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, μας φέρνουν σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι χώροι συνάντησης πολλών ανθρώπων είναι «οχήματα» για τη μετάδοση διαφόρων τύπων βακτηρίων. Έχοντας υγιεινά και απολυμασμένα τα μέρη των εσωτερικών χωρών με φυσικό τρόπο, οι επισκέπτες θα νιώθουν πιο ευχαρίστα και η συχνότητα επανάληψης θα γίνεται πιο τακτικά. Όσοι ασκούν μακροχρόνιες δραστηριότητες σε κλειστά δωμάτια, ιδιαίτερα εάν είναι αρκετά γεμάτοι, θα έχουν σημαντικά οφέλη με την περιοδική Bio-απορρύπανση, την περιβαλλοντολογική εξυγίανση αλλά και την απολύμανση κατά όγκο με «Καταλυτική Οζονοποίηση», χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination), ως μια φυσική εναλλακτική λύση.

«Η ανάγκη μιας επιμελημένης εφαρμογής μέτρων, με στοιχειώδεις κανόνες, για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης καθαριότητας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και στο περιβάλλον».

Εκτός από τη διασφάλιση της εξάλειψης του βακτηριακού φορτίου και των ανεπιθύμητων ρύπων στους εσωτερικούς χώρους, τα «Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον», -απαραίτητα για την υγεία των φιλοξενούμενων- με ή/και χωρίς «ευαισθησίες», αρχίζουν να συντελούν στην ισχυροποίηση των ως μια νέα υπηρεσία για την απόκτηση νέων πελατών. Στην πραγματικότητα, πάντα υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις εξασφάλισης ενός περιβάλλοντος χωρίς «αλλεργιολογικά φορτία» λόγω αύξησης των αλλεργικών θεμάτων, αλλά και η ανάγκη για φιλοξενία ζώων συντροφιάς, έτσι ώστε η υπηρεσία ποιοτικής διαμονής να παραμείνει ανταγωνιστική.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μεθόδων, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο, επαγγελματικό εξοπλισμό Bio-εφαρμογών, (απορρύπανσης, εξυγίανσης και «καταλυτικής οζονοποίησης»), την επαγγελματική κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές, πριν αλλά και μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία,  περιβαλλοντολογικού ή/και υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα ακόμα και στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή. π.χ. (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.).

Ιωάννης Βγενής / Cleaning Advisor

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση