Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

«Καταλυτική Οζονοποίηση»: Μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης.

 

BedroomΟι «πράσινες στρατηγικές» ειδικευμένων μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας, με επί τόπου διεργασίες χημικής οξείδωσης (ISCO), συνεχίζουν να κερδίζουν διαρκώς έδαφος με την καλύτερη δυνατή απόδοση στους εσωτερικούς χώρους, αφού θεωρούνται φιλικές προς τις ανάγκες των ανθρώπων για τα Green & Clean Rooms, αλλά και για το περιβάλλον.

Οι προκλήσεις για τη «μικροβιολογική ασφάλεια» από τους κίνδυνους από την επανεμφάνιση προβλημάτων που είχαν εξαφανιστεί από την καθημερινότητά μας, οδηγούν τα νέα πρότυπα στο να δίνουν οδηγίες, για τη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας των εσωτερικών χώρων.

Η αναγκαιότητα για την εφαρμογή μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας με επί τόπου χημική οξείδωση (ISCO), κρίνεται απαραίτητη. Για την επίτευξη της διασφαλισμένης ποιότητα χρίζονται Βεβαιωμένες επαγγελματικές εφαρμογές, μιας Πλήρους Bio-απορρύπανσης, με εξειδικευμένη Bio-απορρύπανσης στρωμάτων με αναζωογόνηση για αφαίρεση αλλεργιογόνων περιττωμάτων των ακάρεων, αλλά και μείωση από «ρυπογόνους μολυσματικούς παράγοντες», βακτήρια, βακτηρίδια, μύκητες, χωρίς τη χρήση χημικών (Green Decontamination).

Οι δε παρεχόμενες υπηρεσίες επαγγελματικών Bio-Εφαρμογών απαιτούν τη χρησιμοποίηση συστημάτων Bio-Εξυγίανσης «περιβαλλοντολογικής απολύμανσης κατά όγκο», (Πιστοποιημένο ως Ιατρική Συσκευή Τάξης ΙΙ από τον οργανισμό FDA των Η.Π.Α.), θέτοντας νέα πρότυπα στην έννοια του «καθαρού αέρα στον εσωτερικό χώρο».

Η μέθοδος BiOzone με χρησιμοποίηση συστημάτων «Καταλυτικής Οζονοποίησης» *, μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί με θεαματικά αποτελέσματα, εξ’ ολοκλήρου ή/και συμπληρωματικά σε ξενοδοχεία, γυμναστήρια, βρεφονηπιακούς &  παιδικούς σταθμούς, σπίτια, ιατρεία, χώρους φιλοξενίας-φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα αποθεραπείας & αποκατάστασης, μέσα μαζικής μεταφοράς, καμπίνες πλοίων, κλπ, ως ένας αποτελεσματικός τρόπος μιας εναλλακτικής τεχνολογίας ελέγχου μικροοργανισμών, μυκοτοξίνων φυτοτοξινών, παθογόνων ιών, μυκήτων, επιβλαβών βακτηρίων, μιας υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών σε αποδεκτά επίπεδα, για τα «Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον», χωρίς τη χρήση χημικών (Bio-Decontamination),

Όπως και για τις απαιτήσεις σε πολλές παρεχόμενες υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος, η εφαρμογή ειδικευμένων μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας κρίνεται απαραίτητη, για την προεργασία πριν ή/και μετά την περαίωση των επιστημονικών εφαρμογών. Αυτό γιατί η ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και τριγυρνούν σε όλα τα «κοινωνικά επίπεδα» και εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα, πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε βιοκτόνα. Ακάρεα της εσωτερικής σκόνης (Dust mites), άκαρι της ψώρας, σαπροφάγα «αρπακτικά ακάρεα», σκαθάρι των χαλιών (Coleoptero Dermestidae), κοριών, γιατί μας προσθέτουν επιπλέον «οικονομικές παρενέργειες» αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

Χρειάζεται προσοχή, σε όλους τους χώρους φιλοξενίας, ώστε να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση, σε θέματα απορρύπανσης, εξυγίανσης και απολύμανσης. Διότι ένα «επιβαρημένο περιβάλλον με ρύπους», όσο με οποιονδήποτε τρόπο και να απολυμανθεί -θα παραμένει βρώμικο-, δηλαδή ακατάλληλο προς χρήση φιλοξενίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, όπως «η ημιμάθεια είναι χειρότερη από τη αμάθεια» έτσι και το «υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο από το βρώμικο».

Για παράδειγμα σύμφωνα με το κριτήριο 4.27. Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση, που είναι Υποχρεωτικός σε όλες τις κατηγορίες αστέρων μιας Ξενοδοχειακής μονάδας, πωλούν εξοπλισμό ή/και παρέχουν υπηρεσίες εξυγιαίνοντας τα στρώματα με τη χρήση υπέρθερμου ατμού, ατμοκαθαριστών, ή απολυμαίνουν τα δωμάτια με συσκευές υπεριώδους ακτινοβολίας  UV-C), ή/και (διπλής ζώνης) UVC/UV V., συσκευών όζοντος (O 3), υπεροξείδιο του υδρογόνου {(hydrogen peroxide) (H 2 O 2)} και ενισχυμένο με συνδυασμούς αργύρου (silver), υπεροξικού οξέως (peracetic acid), διοξείδιο χλωρίου {Chloordioxide (ClO2 )} κλπ., δίνοντας Βεβαιώσεις στα ξενοδοχεία.

Έκτος λοιπόν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, στις επιχειρήσεις-εταιρείες φιλοξενίας στον κλάδο του τουρισμού και σε επιχειρήσεις-εταιρείες παροχής υπηρεσιών στους τομείς της καθαριότητας, χάνεται και «ο σεβασμός στις ανάγκες του φιλοξενούμενου επισκέπτη-ταξιδευτή», με τις αμφιβολίες-αμφισβητήσεις του για ένα κριτήριο - απαραίτητο για την υγεία του.

* «Καταλυτική Οζονοποίηση»: Μετά την απολυμαντική του δράση, το όζον καταλύεται σε οξυγόνο αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στον χώρο.

Ιωάννης Βγενής / Cleaning Advisor

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση