Design Winter 2018 Wedding 2018 Look Of The Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Concreations. Όταν η επιθυμία γίνεται ανάγκη για δημιουργία!

 

ConcreationsΜε αφορμή την αγάπη του για το περιβάλλον και τα υλικά του, με επιθυμία την ανάμιξη του design, με τη διακόσμηση, την αρχιτεκτονική, τη μόδα, την τεχνολογία, την καινοτομία και το πρωτότυπο, ο Παναγιώτης Νυδρέος – Σακουέλος δημιούργησε το Project: Concreations!  

Ένας νέος άνθρωπος με πολύ μεράκι, αγάπη για το αντικείμενο που σπούδασε αλλά και επιθυμία για ενασχόλησή του με αυτό, στοχεύοντας στο ξεχωριστό και το ιδιαίτερο!
Έτσι περίπου πριν από δύο χρόνια, αφού τελείωσε τις σπουδές του στον τομέα των Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο αντικείμενο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ξεκίνησε να δοκιμάζει  την ικανότητά του να μετατρέπει μια ιδέα σε σχέδιο και έπειτα σε… χειροπιαστό αντικείμενο. Ο ρόλος των αντικειμένων χρηστικός, αλλά ταυτόχρονα και διακοσμητικός!

 
Αφού πειραματίστηκε με διάφορες αναλογίες και προσμίξεις τσιμέντου, με ραγίσματα και σπασίματα, μετά από πολύ υπομονή και έντονες προσπάθειες ήρθε η επιτυχία.
Πλέον αναλαμβάνοντας όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας: σχεδίαση, παραγωγή και συσκευασία έδωσε στο project του την ονομασία Concreations by nsproducts. Αυτή προέκυψε από το κύριο «υλικό» που χρησιμοποιεί, που δεν είναι άλλο από το τσιμέντο (concrete), για να «δημιουργήσει» τα αντικείμενά του (creations).

Όταν τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε το τσιμέντο ως υλικό δημιουργίας του, μας είπε:
«Το τσιμέντο είναι ένα ιδανικό δομικό υλικό, που συνδυάζει την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη δημιουργικότητα. Αντιπροσωπεύει την αντοχή και τη ζεστασιά και εκφράζει το μεγαλείο της πέτρας. Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό, καθώς δεν υπάρχουν πολλά υλικά που θα μπορούσαν να ενσωματώσουν τόσο τη συναισθηματικότητα, την πρακτικότητα, καθώς και την εκφραστικότητα και την αισθητική -έννοιες και ιδιότητες που συνυπάρχουν αρμονικά. Επιπλέον το τσιμέντο μπορεί να διαμορφωθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή.

Το τσιμέντο, και κάθε είδους τσιμεντοκονία, είναι το δικό μου υλικό έκφρασης, γιατί εκτός από την αντοχή και τις δυνατότητές του, παρέχει επίσης μια γλυπτική διάσταση και δημιουργική προοπτική, που σε συνδυασμό με την προσπάθεια και το μεράκι οδηγεί σε ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα.»

Δείτε παρακάτω κάποιες δημιουργίες από ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα υψηλής αντοχής!  

Concrete Cave Light
Επιτραπέζιο διακοσμητικό φωτιστικό εσωτερικού χώρου εμπνευσμένο από τη μορφολογία των σπηλαίων.

Concrete Cave Light

 

Concrete Block Lamp
Το Concrete Block Lamp είναι επιτραπέζιο διακοσμητικό φωτιστικό εσωτερικού χώρου που δημιουργήθηκε εμπνευσμένο από το Block Lamp του designer Harri Koskinen. Η εναλλακτική προσέγγιση βασίστηκε στην απλότητα, τη χρηστικότητα, στο συνδυασμό διαφορετικών υλικών, τεχνοτροπιών και υφών, στην ανάδειξη του industrial design μέσω της επιλογής του τσιμέντου ως το βασικό υλικό κατασκευής. Ο κλασσικός λαμπτήρας αντικαταστάθηκε με διακοσμητικό λαμπτήρα Edison προσδίδοντας vintage style στο φωτιστικό αντικείμενο, ολοκληρώνοντας το εντυπωσιακό minimal design. Το αποτέλεσμα: η δημιουργία ενός φωτιστικού αντικειμένου που συνδυάζει vintage, minimal και industrial στοιχεία, τόσο μοναδικά και ιδιαίτερα που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.  

Concrete Block Lamp

 

Concrete Photo Frame
Βάση κορνίζας από ανθεκτικό ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα για κορνίζα με κλιπ.

Concrete Photo Frame


Concrete Pillow Tea Light Holder Vol. Ultimate

Βάση για κεριά ρεσώ «Μαξιλάρι» κατασκευασμένη από ανθεκτικό ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα. Το σχέδιο θυμίζει μαξιλάρι παραμορφωμένο από το βάρος του ρεσώ. Η βάση του αντικειμένου είναι καλυμμένη με φύλλο φελλού πάχους 2mm για την προστασία των υποκείμενων επιφανειών.

Concrete Pillow Tea Light Holder Vol. Ultimate

Concrete Pillow Tea Light Holder Vol. Rib & But

 

Concrete Thyra Vol.cano Light
Επιτραπέζιο διακοσμητικό φωτιστικό εσωτερικού χώρου. Το Concrete Thyra Vol.cano Light είναι διαιρούμενο, αποτελούμενο από δύο τμήματα, τη βάση που περιλαμβάνει το ντουί και το λαμπτήρα, και το άνω μέρος που λειτουργεί ως καπάκι. Πηγή έμπνευσης για το Thyra Vol.cano Light είναι η αγριότητα και η τραχύτητα του τοπίου που χαρακτηρίζει τις ηφαιστιογενείς περιοχές.

Concrete Thyra Vol.cano Light

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση