Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Παρουσίαση βιβλίου: «ΓΑΛΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» του Κώστα Ακρίβου

 

ΓΑΛΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 1Το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος, η onlarissa.gr και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Ακρίβου «ΓΑΛΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, στις 7:00 μ.μ., στο Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη (Βενιζέλου και Καρδίτσης), στα Τρίκαλα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Φανή Μπαλαμώτη και Κώστας Μιχαλάκης.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

"Νεανικοί έρωτες, ποδόσφαιρο στις αλάνες, τσιγάρα στα κρυφά, φάρσες σε καθηγητές και συµµαθητές, πολιτικές ανησυχίες, σχέδια και όνειρα για το µέλλον είναι οι καθημερινές έγνοιες μιας παρέας εφήβων που μεγαλώνουν εσώκλειστοι σ’ ένα εκκλησιαστικό οικοτροφείο του Βόλου της δεκαετίας του ’70.
Σε μια πόλη που καθρεφτίζεται στα νερά του παρελθόντος, σε μια χώρα που προσπαθεί σιγά-σιγά να συνέλθει από τα σκοτάδια της δικτατορίας, ο κάθε άλλο παρά μεγαλόσωμος Αχιλλάκος, ο ψαροµούρης Μπράσκας, ο σωσίας του τραγουδιστή των Rolling Stones Μικ και ο αριστεροπόδαρος Ζερβής είναι έτοιμοι να ανοίξουν φτερά για τα ωραία χρόνια που έπονται, ώσπου ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να σημαδέψει τη ζωή τους.
Χρόνια αργότερα, οι ήρωες εξακολουθούν να βασανίζονται από αγωνιώδη ερωτήματα σχετικά µ’ αυτό: Τι πραγματικά συνέβη; Έγιναν όλα έτσι όπως τα θυμούνται ή μήπως η μνήμη του καθενός άλλα γεγονότα τα εξωράισε και άλλα τα αλλοίωσε προς το χειρότερο; Μπορούμε να εµπιστευτούµε αποκλειστικά και µόνο τη δική µας µνήµη ή χρειαζόµαστε και τις µνήµες των φίλων µας για να μάθουμε την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή πονάει;

∆εν µπορούσε να ξεχάσει.
Το µυαλό του όλα αυτά τα χρόνια ήταν καρφωμένο εκεί. Τις νύχτες έβλεπε εφιάλτες και τη μέρα είχε συνέχεια τη σκηνή µπρος στα µάτια του. Άκουγε φωνές. Γύριζε την πλάτη και πίσω του νόμιζε ότι φωνάζουν «Βοήθεια!». Στη μνήμη του δεν είχε ξεθωριάσει ούτε το πρόσωπο ούτε οι κινήσεις του. Τόσα χρόνια δεν είχαν σταθεί ικανά να νικήσουν µία και µόνο μέρα, τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 1975.
Το βλέμμα του, έτσι όπως σήκωσε τα µάτια, είχε μια σκοτεινιά που µε πάγωσε. Όμως βιάστηκα, τα χειρότερα δεν τα είχα ακόμη ακούσει.
Την ώρα που σηκώθηκε είπε εκείνο που έμελλε να φέρει τούμπα το παρελθόν µου: «Κι αν θες να ξέρεις, εσύ φταις που πνίγηκε!»"

ΓΑΛΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2

Ο Κώστας Ακρίβος (Γλαφυρές Βόλου, 1958) έχει εκδώσει δεκαπέντε αφηγηματικά βιβλία και πήρε μέρος σε συλλογικές εκδόσεις, ανθολογίες, καθώς και στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί στη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Πολωνία, ενώ διηγήματά του σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Από το 1983 δίδαξε φιλολογικά μαθήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Συνεργάστηκε µε το ΕΚΕΒΙ στα προγράµµατα «Λέσχες Ανάγνωσης και Συγγραφείς» στα Σχολεία. Το 2013 παρουσιάστηκε στο Ιµαρέτ Καβάλας το θεατρικό έργο του «Ο γηραιός πατήρ µου» από το φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη. Διηύθυνε τη σειρά «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» και ήταν ο συντονιστής της διαδικτυακής λέσχης ανάγνωσης «ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ». Είναι µέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση