Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Φθινόπωρο στο μπαλκόνι: Διακοσμήστε το με στυλ!

 

Φθινοπωρινή διακόσμηση μπαλκονιούΕπειδή Οκτώβριος είναι και ναι είμαστε επίσημα στην καρδιά του φθινοπώρου, σκεφτήκαμε να ψάξουμε, να βρούμε λύσεις για τη διακόσμηση του μπαλκονιού μας, έτσι ώστε να το χαρούμε λίγο ακόμη πριν χειμωνιάσει για τα καλά. Επειδή λοιπόν ο καιρός ακόμη μας βοηθάει, ψάξαμε και βρήκαμε. Πού αλλού θα μπορούσαμε να βρούμε φανταστικά tips και συμβουλές… φυσικά στον Σπύρο Σούλη. Για πάμε να δούμε λοιπόν!

 

 

 

 

 

 

Φθινοπωρινή διακόσμηση μπαλκονιού 1

Βάλτε χαλί
Ένα μικρό χαλάκι θα ζεστάνει αρκετά το μπαλκόνι σας τουλάχιστον οπτικά ενώ θα χαρίσει αρκετά στη συνολική φθινοπωρινή εικόνα που θέλετε να δώσετε. Επιλέξτε καθημερινά χαλιά κυρίως υφαντά, αυτά της γιαγιάς, (υφαντά κιλίμια που κυρίως παρασκευάζονται στον αργαλειό με σχέδια, με ρίγες και διαφορετικά μοτίβα) σε γήινες αποχρώσεις που θα ταυτίζονται ιδανικά με τον περιβάλλοντα χώρο. Αποφύγετε έντονα χρώματα ενώ κάτι πιο παραδοσιακό είναι σίγουρα στη μόδα και ταιριάζει καλύτερα στην εποχή.

 

Φθινοπωρινή διακόσμηση μπαλκονιού 2

Φθινοπωρινά φυτά στο μπαλκόνι
Εξαιτίας της γεωγραφικής μας θέσης ως χώρα η βεράντα μπορεί επιλέγοντας τις σωστές καλλιέργειες, να μεταμορφωθεί σε ολάνθιστη όαση με λουλούδια, πρασινάδες και γιατί όχι και ζαρζαβατικά. Το φθινόπωρο επίσης είναι ιδανική εποχή για να φυτέψουμε βολβούς όπως τουλίπες, νάρκισσους, υάκινθους ή ζουμπούλια, φρέζες, ανεμώνες τα οποία θα απολαμβάνουμε σταδιακά να μεγαλώνουν και μέχρι την άνοιξη να ανθίζουν. Αν είμαστε από τους ανυπόμονους και θέλουμε την ομορφιά εδώ και τώρα, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για πανσέδες, χρυσάνθεμα και κυκλάμινα. Με την κατάλληλη φροντίδα θα τα δούμε να μεγαλώνουν και εκτός των άλλων θα προσφέρουν και μια ζωντανή διακοσμητική νότα.

 

Φθινοπωρινή διακόσμηση μπαλκονιού 3

Φθινοπωρινά διακοσμητικά
Η εποχή που διανύουμε είναι απόλυτα συνυφασμένη με τα ξερά φθινοπωρινά φύλλα που πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση. Ρόδια, καρπούς, βελανίδια, κάστανα, καρύδια, κουκουνάρια, στάχυα και κλαδιά, κι οτιδήποτε άλλο σας εμπνέει και σας θυμίζει... φθινόπωρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχετε την απόλυτη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Αυτό που χρειάζεται είναι φαντασία και ελάχιστα χρήματα. Συνθέσεις από ξύλα κανέλας και ξερά φύλλα που κρύβουν το πράσινο του καλοκαιριού και το καφέ του φθινοπώρου ενώ στεφάνια από παρόμοια υλικά μπορούν να κοσμούν το τραπεζάκι της βεράντας σας. Επίσης μπορείτε σε απλά βάζα που τοποθετείτε τα λουλούδια να βάλετε μερικά από τα παραπάνω φθινοπωρινά στοιχεία δημιουργώντας όμορφες συνθέσεις για τη βεράντα σας.

 

Φθινοπωρινή διακόσμηση μπαλκονιού 4

Φθινοπωρινή γωνιά
Μπορεί να μην είναι αρκετά συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα ωστόσο τι θα λέγατε αν δημιουργούσατε μια φθινοπωρινή γωνιά στο μπαλκόνι σας με σκοπό να δώσετε περισσότερη ομορφιά; Το στοιχείο που υπάρχει σε αφθονία την περίοδο του φθινοπώρου είναι οι κολοκύθες, ναι, αυτές που προορίζονται για πίτες! Το μέγεθος μεγάλο και ιδανικό για το μπαλκόνι. Αγοράστε 3 ή 5 σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με τον χώρο του μπαλκονιού σας και τοποθετήστε τις αναλογικά. Τη γωνιά μπορεί να συμπληρώνουν μπότες ποτίσματος, ένα μεγάλο καλάθι, ένα ψάθινο καπέλο και γιατί όχι μια σύνθεση με αποξηραμένα μυρωδικά. Μπορεί η φωτογραφία να δείχνει την ιδανική εκδοχή ωστόσο εσείς μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δεδομένα σας.

 

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση