8 ασυνήθιστες συμβουλές για τον κήπο

 

ΚήποςΔεν γεννηθήκαμε όλοι ταλαντούχοι κηπουροί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε πιο πλήρεις και πιο υγιείς κήπους. Δεν χρειάζονται εξεζητημένα εργαλεία, ακριβά προϊόντα ή ειδικές ικανότητες για να κάνουμε τα φυτά μας να ευδοκιμήσουν. Μόνο μερικά μικρά κόλπα, που απλά δεν είχαμε σκεφτεί.

 

1. Ποτίστε με το νερό στο οποίο μαγειρέψατε
Το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε ζυμαρικά ή λαχανικά, είναι γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Αντί να το πετάξετε, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ποτίστε με αυτό τα φυτά σας.

2. Τα αγγουράκια είναι πιο γλυκά όταν μεγαλώνουν δίπλα σε ηλιοτρόπια
Μπορεί να μοιάζει παράξενο ζευγάρι, αλλά τα ηλιοτρόπια κάνουν πολύ καλή παρέα στα αγγουράκια. Όχι μόνο και τα δύο φυτά επιζητούν παρόμοια εδαφική σύσταση, αλλά οι ψηλοί κορμοί των ήλιων προσφέρουν ένα στήριγμα για να αναρριχηθούν τα αγγουράκια.

3. Τσόφλια αυγών: Το καλύτερο λίπασμα
Πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο, το κέλυφος των αυγών αποτελεί πολύτιμο λίπασμα. Δοκιμάστε να σπάσετε τα τσόφλια στο μπλέντερ πριν τα ρίξετε στο χώμα για να το εμπλουτίσετε.

4. Το χαμομήλι είναι ιδανικό για να κρατάει τα φυτά υγιή
Χρησιμοποιήστε το στο πότισμα, για να διώξετε μακριά τα βακτήρια και τους μύκητες και για να προστατέψετε τα σπορόφυτα από τη σήψη.

5. Φυτέψτε σε μονούς αριθμούς
Για να κάνετε τον κήπο σας να δείχνει πιο ισορροπημένος και ευχάριστος να τον βλέπετε, φυτέψτε σε μονούς αριθμούς. Αυτή η σύνθεση δείχνει πιο φυσική από τα ομαδοποιημένα ανά ζεύγη φυτά και δίνει την εντύπωση ότι είναι μεγαλύτερα και πιο υγιή.

6. Φυτέψτε τον κρόκο κοντά στη λεβάντα
Προστατέψτε τους κρόκους, φυτεύοντάς τους κοντά στη λεβάντα. Τα πουλιά προσελκύονται περισσότερο προς το ευωδιαστό λουλούδι, και αποτρέπονται από το να ραμφίσουν τους ανθοφόρους βολβούς σας.

7. Φυτέψτε στο φεγγαρόφως!
Οι ειδικοί λένε ότι η φύτευση υπό το φως του φεγγαριού, κάνει τα φυτά να μεγαλώνουν γρηγορότερα και να γίνονται ισχυρότερα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: οικονομία στο νερό.

8. Προσέξτε τη θέση των φυτών
Κρατήστε μικρότερα τα φυτά σας στη νότια πλευρά του κήπου σας και τα ψηλά φυτά στον βορρά. Αυτό θα αποτρέψει τα ψηλότερα φυτά να σκιάσουν τα μικρότερα, στερώντας τους τον ήλιο.

Πηγή

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση