Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Διεθνής προβολή του Ελληνικού design από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου

 

Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & ΕπίπλουΤο διάστημα από 23/09/2018 έως 30/09/2018 μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητές του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε διεθνές workshop για το design στην πόλη Ascoli Piceno της Ιταλίας!

Το Τμήμα συμμετείχε στο εν λόγω workshop έπειτα από πρόσκληση του τμήματος Αρχιτεκτονικής και Design του SAAD University του Καμερίνο.

Εκτός από την Ελληνική συμμετοχή έλαβαν μέρος τρία Πανεπιστήμια από την Ιταλία, ένα Πανεπιστήμιο από το Μεξικό και ένα από το Ισραήλ.

 

 

 

 

Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου 1

Παρουσίαση των ιδεών στον Fabio Lenci

 

Η Ελληνική αποστολή ανέλαβε να υποστηρίξει τη σχεδίαση νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας τα οποία θα έπρεπε να εντάσσονται στον χώρο της χαλάρωσης και ξεκούρασης που θα προσφέρουν στους ανθρώπους από τη χρήση τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τη γενική επίβλεψη όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο workshop είχε ο διεθνούς φήμης Ιταλός βιομηχανικός σχεδιαστής Fabio Lenci ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε με το ανώτερο βραβείο Compasso d'Oro. Σημαντική ήταν και η παρουσία του φημισμένου κριτικού και ιστορικού του design Vanni Pasca.

Η συμμετοχή των φοιτητών μας σε ένα πολύ απαιτητικό και διεθνοποιημένο περιβάλλον αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία με μέγιστη ωφέλεια στη διαμόρφωση της επαγγελματικής τους κουλτούρας και δεξιότητας.

 

Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου 2

Η ομάδα του Τμήματος ΣΤΞΕ

 

Η ομάδα που συμμετείχε στο workshop αποτελούνταν από δύο εκπαιδευτές βιομηχανικούς σχεδιαστές, τον λέκτορα του Τμήματος Ιωάννη Ντιντάκη και τον διδάσκων Αθανάσιο Μακρή, καθώς και από τους φοιτητές Ιωάννη Μπόθο, Αθανάσιο Παπαγεωργίου, Ανδρέα Παπαδημητρίου, Μάριο Στυλιανού, Στέφανο Αγγέλη και Δημήτρη Κιόρογλου.

Η συμμετοχή του Τμήματος απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια και κέρδισε τις εντυπώσεις με τα προϊόντα που σχεδίασε. Συγκεκριμένα τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η ομάδα του Τμήματος μας αφορούσαν:

α) Τον σχεδιασμό αμφίβιας ξαπλώστρας παραλίας, β) τον σχεδιασμό προϊόντων που αφορούν την κηπουρική σε αστικό περιβάλλον και γ) τον σχεδιασμό προϊόντων που αποσκοπούν στην πρόληψη της άνοιας μέσα από δημιουργική ενασχόληση.

Και στις τρεις θεματικές ενότητες τα προϊόντα που προτάθηκαν συνδυάζουν την υψηλή αισθητική και το design σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

 

Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου 3

Παρουσίαση αρχικών ιδεών από τους φοιτητές μας

 

Η θετική αναγνώριση των αποτελεσμάτων που παρουσίασε η ομάδας του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου αποτυπώνεται μέσω των προτάσεων για τη σύναψη συνεργασιών σε θέματα εκπαίδευσης με τον θεσμό των visitors professors ανάμεσα στα Τμήματα, την εκτέλεση κοινών ερευνητικών έργων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και συνεργασίες Erasmus για την κινητικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών. Ήδη το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η επίσκεψη του φημισμένου Ιταλού βιομηχανικού σχεδιαστή Carlo Vannicola καθηγητή στο SAAD University με σκοπό να δώσει διαλέξεις για το design στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου «Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού, Τεχνολογίας & Μάνατζμεντ Προϊόντων από Ξύλο».

 

Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου 4

Η ομάδα του Τμήματος ΣΤΞΕ επί τω έργω

 

Διοργάνωση διεθνούς workshop με θέμα το design στην Καρδίτσα
Την επόμενη εβδομάδα 8-12/10/2018 προγραμματίζεται ανοικτή εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου όπου θα παρουσιαστούν οι ιδέες των φοιτητών που συμμετείχαν στο workshop ενώ θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση σε θέματα του design με τη συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης φημισμένων designers.

Τέλος, σημαντική πρωτοβουλία αναπτύσσεται από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου προκειμένου να διεξαχθεί ένα διεθνές workshop στην Καρδίτσα με σκοπό να συμμετέχουν σε αυτό Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και κυρίως την Ιταλία  ώστε να μελετήσουν τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις και να σχεδιάσουν για λογαριασμό τους καινοτόμα προϊόντα.

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση