Design Summer 2018 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ – Επαγγελματική Εκπαίδευση στο χώρο της Κηποτεχνίας

 

ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥΗ σχολή ξεκίνησε να λειτουργεί το 1926 σαν Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο, κυρίως για να φοιτήσουν οι  γόνοι γαιοκτημόνων. Έκλεισε το 2004 και επαναλειτούργησε το 2011. Σήμερα λειτουργεί ως Επαγγελματική Σχολή.

Σήμερα μπορεί να εγγραφεί στη Σχολή χωρίς κάποιον ηλικιακό περιορισμό κάθε ενδιαφερόμενος που έχει αποφοιτήσει από την Α’ Λυκείου και η φοίτηση είναι χωρίς...

την καταβολή διδάκτρων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Με γνώμονα λοιπόν τη δημιουργική και αποτελεσματική παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης, για νέους και νέες που θέλουν να εργαστούν στο αντικείμενο της κηποτεχνίας…
 
Με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε στο χώρο ενός από τα πιο ιστορικά ιδρύματα της χώρας μας στην παροχή Αγροτικής Επαγγγελματικής Εκπαίδευσης, στην ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΓΡΟΥ. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της σχολής που γίνονται τα μαθήματα και συνομιλήσαμε με τον Διευθυντή της ΕΠΑ.Σ. Συγγρου κ. Ιωσήφ Παπαναστασίου, Γεωπόνο M.Sc. Μιλήσαμε για την ιστορία της σχολής, το εκπαιδευτικό δυναμικό, τις καινοτομίες και το επίπεδο των σπουδών, τις δραστηριότητες της σχολής και τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε αυτές. Οι εγκαταστάσεις της ΕΠΑ.Σ. Συγγρού περιλαμβάνουν δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα σχεδίου και υπολογιστών, μία αποθήκη εργαλείων και μηχανημάτων, ένα αγροκήπιο 1 (ενός) στρέμματος όπου εκεί πραγματοποιούνται πολλές θεωρητικές και πρακτικές εργασίες των εκπαιδευόμενων, στα πλαίσια των μαθημάτων τους.
 
Ερ.: κ. Παπαναστασίου σας ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία. Ας αρχίσουμε λοιπόν τη συζήτησή μας. Ποια είναι η ιστορία του ιδρύματος και της σχολής;
Ι. Π.: Καλημέρα σας και εμείς σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στη σχολή μας. Ο οργανισμός ΕΛ.Γ.Ο.ΔΗΜΗΤΡΑ είναι Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκει στο Υπ.Α.Α.Τ. Προήλθε από τη συνένωση των τεσσάρων (4) οργανισμών ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. και ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.
Οι τομείς που δραστηριοποιείται είναι:
Η προώθηση της καινοτομίας, η διενέργεια έρευνας, η διάχυση των γνώσεων, της τεχνολογίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας.
Η παροχή αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Η προστασία της προέλευσης και ταυτότητας, οι έλεγχοι της νόμιμης χρήσης όρων, συμβόλων και ενδείξεων στα αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητάς τους.
Η εφαρμογή των ορθών πρακτικών στη γεωργία.
Ο ενδελεχής έλεγχος του κυκλώματος προέλευση, παραγωγή, ποιότητα και διακίνηση για το γάλα και το κρέας στη χώρα.
Σχετικά με την παροχή αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, αυτή προσφέρεται από έξι (6) Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) που βρίσκονται σε Αθήνα, Ηράκλειο (Κρήτης), Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Λάρισα και Νεμέα με διαφορετικές ειδικότητες η καθεμία.
Η ΕΠΑ.Σ. Συγγρού (Αμαρουσίου) αποτελεί μία από τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης του Οργανισμού. 

Για πρώτη φορά ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1926 στο κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού, χήρα του Ανδρέα Συγγρού, όπου ιδρύθηκε το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο εντός του κτήματος στο Μαρούσι Αττικής. Το κτήμα Συγγρού ή δάσος των Αναβρύτων, ένα δενδρόφυτο αγρόκτημα, έκτασης περίπου χιλίων εκατό στρεμμάτων σε τετράγωνο σχήμα, βρίσκεται μεταξύ των δήμων Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Μελισσίων με την κύρια είσοδό του επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του νοσοκομείου ΚΑΤ. Στο σχολείο αυτό φοιτούσαν κατά προτεραιότητα γόνοι γαιοκτημόνων οι οποίοι φιλοδοξούσαν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κηπουρική.
Με το Προεδρικό Διάταγμα 317/1991 το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο μετατράπηκε σε Τεχνική Επαγγελματική Σχολή (Τ.Ε.Σ. Συγγρού) με τις ειδικότητες Τεχνιτών Ανθοκηπουρικής και Τεχνιτών Μελισσοκομίας. Ακολούθως με τον Ν. 2640/98 μετατράπηκε σε Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (Τ.Ε.Ε. Συγγρού) υπό την εποπτεία του Υπουργείου Γεωργίας και εντάσσεται στον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ». Η λειτουργία του διακόπτεται το 2004. Την τελευταία περίοδο λειτουργεί ως Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ. Συγγρού) (Ν. 3475/06) και το 2011 επαναλειτούργησε υπαγόμενη  αρχικά στον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και έπειτα μεταφέρθηκε στον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ».

 

ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ 1

Πρακτικό μάθημα στο αντικείμενο των αρδεύσεων στο χώρο της Επαγγελματικής Σχολής Συγγρού.

 

Ερ.: Τι χαρακτήρα έχει η Σχολή και ποια ή ποιες ειδικότητες υπάρχουν σήμερα;
Ι.Π.: Η ΕΠΑ.Σ. Συγγρού έχει δημόσιο χαρακτήρα με διετή κύκλο σπουδών. Με την επαναλειτουργία της, το έτος 2011, η ΕΠΑ.Σ. Συγγρού έχει μία ειδικότητα, αυτή του τεχνίτη Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Ενδιαφερόμενοι που έχουν αποφοιτήσει από την Α’ Λυκείου μπορούν να εγγραφούν στη Σχολή χωρίς κάποιον ηλικιακό περιορισμό. Η φοίτηση είναι χωρίς την καταβολή διδάκτρων. Στην ουσία πρόκειται για ένα γεωργικό Λύκειο το οποίο ακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με πρωινές ώρες διδασκαλίας και  καθημερινή παρακολούθηση.

 

ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ 2

Πρακτικό μάθημα στο χώρο της Επαγγελματικής Σχολής Συγγρού.

 

Ερ.: Άρα ποια είναι τα κίνητρα για να γραφτεί κάποιος νέος σπουδαστής στη σχολή; Τι θα κερδίσει από τη φοίτησή του στην ΕΠΑ.Σ. Συγγρού;
Ι.Π.: Αρχικά θεωρώ ότι πολύ σημαντικό κίνητρο, που πηγάζει από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είναι η αγάπη του για τη φύση και η ενασχόλησή του με την κηποτεχνία και τις συναφείς φυτοτεχνικές επιχειρήσεις. Επίσης, ένα εξίσου σημαντικό κίνητρο είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Η παγιωμένη οικονομική κρίση της χώρας είναι μια κατάσταση την οποία ζούμε καθημερινά. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες έχει γίνει ευρέως αντιληπτό ότι η επαγγελματική ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα μπορεί να οδηγήσει σε αξιόλογες διεξόδους. Την πόρτα της Σχολής χτυπούν αφενός νέοι-νέες που είτε από την αρχή έχουν σαν κύριο στόχο να ασχοληθούν με το αντικείμενο της ειδικότητας είτε ψάχνουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Είναι γεγονός πάντως ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ακόμα και των ανθρώπων που δεν έρχονται στοχευόμενα για να γίνουν κηποτέχνες τελικά οδηγούνται σε αυτή την κατεύθυνση, διότι η καθημερινή ενασχόληση με τη φύση τους ξυπνάει ένα από τα βασικά ένστικτα που συνδέει τον άνθρωπο με το φυσικό του περιβάλλον. Επίσης, την πόρτα της Σχολής χτυπάνε και άνθρωποι που έχουν ολοκληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές ή και άλλοι που δυστυχώς η κρίση τους οδήγησε σε κλείσιμο των επιχειρήσεων και θέλουν να κάνουν μια στροφή στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Ο χώρος της κηποτεχνίας και της διαχείρισης φυτοτεχνικών έργων έχει ανάγκη από εξειδικευμένους τεχνίτες εφοδιασμένους με τις απαραίτητες γεωπονικές γνώσεις ώστε να υποστηρίξουν το επάγγελμα και να συνεργαστούν με τους εξειδικευμένους γεωτεχνικούς του χώρου.
Τελικά αυτό που κερδίζει ένας σπουδαστής, εκτός της στενής επαγγελματικής αποκατάστασης στο αντικείμενο της Σχολής, είναι η ευρύτητα των γνώσεων σε θέματα γεωπονίας, καθώς και ερεθίσματα σχετικά με άλλους τομείς της αγροτικής παραγωγής τα οποία μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός του στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα σημαντικό μέρος των μαθημάτων που διδάσκονται όπως για παράδειγμα, φυτοπροστασία, αρδεύσεις, εμπορία γεωργικών προϊόντων κ.α. αφορούν άμεσα τον αγρότη σε οποιαδήποτε προέκταση του επαγγέλματός του.
Ως παροχές στους σπουδαστές δίνεται:
έντυπο και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό
πιστοποιητικό αναβολής στράτευσης για τους νέους
δελτίο μαθητικού εισιτηρίου
Τελειώνοντας τη Σχολή ο σπουδαστής της ΕΠΑ.Σ. είναι εφοδιασμένος με πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας φυτοτεχνικών επιχειρήσεων-αρχιτεκτονικής τοπίου επιπέδου 3 αναγνωρισμένο από το Κράτος. Επίσης, απόφοιτοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα προγράμματα των νέων αγροτών έχουν το πλεονέκτημα της σχετικής μοριοδότησης.

 

ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ 3

Πρακτική εκπαιδευτική δραστηριότητα των σπουδαστών της σχολής, στο μάθημα της Λαχανοκομίας.

 

Ερ.: Πώς μπορεί ένας ενδιαφερόμενος να μάθει για τη σχολή και να γραφτεί σε κάποιο τμήμα;
Ι.Π.: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν για τη σχολή από τον επίσημο ιστότοπο του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, από τη σελίδα του ιστοχώρου κοινωνικής δικτύωσης Facebook της Σχολής καθώς και από δημοσιεύματα που κατά καιρούς έχουν γίνει στον ηλεκτρονικό τύπο. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται τον μήνα Ιούνιο και 1η με 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Για τους αναλυτικούς όρους-προϋποθέσεις και δικαιολογητικά σχετικά με τις εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στη γραμματεία της Σχολής.
 
Ερ.: Πώς γίνονται τα μαθήματα και τι βάρος δίνετε εσείς οι καθηγητές στην πρακτική και θεωρητική βάση των φοιτητών;
Ι.Π.: Το ολοκληρωμένο διετές πρόγραμμα σπουδών είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι μόνο σχετικά με την ειδικότητα και δεν υπάρχουν μαθήματα γενικής παιδείας.
Συγκεκριμένα, στο 1ο έτος διδάσκονται:
ΑΝΘΟΚΗΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΦΥΤΑ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ
ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
και στο 2ο έτος διδάσκονται:
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΝ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΑ (MARKETING) ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Η/Υ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Η διδασκαλία των μαθημάτων στην πλειονότητα γίνεται από γεωπόνους και περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Σε πολλά από αυτά και όπου απαιτείται το εργαστηριακό μέρος λαμβάνει χώρα στον περιβάλλοντα χώρο, στο αγροκήπιο της Σχολής και στο θερμοκήπιο του κτήματος Συγγρού. Πρέπει να τονίσω ότι το κτήμα Συγγρού αποτελεί τον ιδανικό χώρο για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών διότι εκτός του κηποτεχνικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει, υπάρχουν σε διάφορα σημεία του καλλιέργεια ελιάς, αμπελιού, φιστικιάς και άλλων καρποφόρων δέντρων. Η πρακτική εξάσκηση των μαθητών είναι σχεδόν καθημερινή και είναι ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτής της Σχολής. Στο αγροκήπιο αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν στις κηποτεχνικές εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο όπως στην κατασκευή ενός βραχόκηπου, ενός υδρόκηπου, ενός παρτεριού λαχανοκομικών ή ανθοκομικών φυτών, μιας ζαρτινιέρας ή ενός φυτοδοχείου, ενός διαδρόμου με σκληρά υλικά κ.α. Η εκπαίδευση των μαθητών ολοκληρώνεται στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών με εκμάθηση της χρήσης Η/Υ καθώς και την εξειδίκευση πάνω σε σχεδιαστικά προγράμματα αρχιτεκτονικής τοπίου (AUTOCAD).

 

ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ 4

Εκπαιδευτική εκδρομή των σπουδαστών, στα πλαίσια μαθήματος της Επαγγελματικής Σχολής Συγγρού, μαζί με τους καθηγητές τους.

 

Ερ.: Ποιες δεξιότητες θα έχει ο σπουδαστής αποφοιτώντας από τη Σχολή;
Ι.Π.: Ακόμα και στο τέλος της Α’ Τάξης οι σπουδαστές έχουν αποκτήσει σημαντικές δεξιότητες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε πολλά εξωτερικά εργαστήρια οι μαθητές των δύο Τάξεων συνεργάζονται στην εκτέλεση των εργασιών και οι νεώτεροι μαθαίνουν από τους παλαιότερους.
Συνοπτικά ένας τελειόφοιτος έχει την ικανότητα:
Να γνωρίζει τις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής τοπίου και να αναγνωρίζει ένα μεγάλο μέρος των φυτών κηποτεχνίας, λαχανοκομικών ειδών και καρποφόρων δέντρων.
Να εκτελεί εργασίες κλαδέματος, εμβολιασμού και να πολλαπλασιάζει με εγγενή ή αγενή τρόπο διάφορα είδη φυτών.
Να μπορεί να κατεργάζεται το έδαφος με χειροκίνητα ή μηχανοκίνητα μέσα.
Να γνωρίζει να χειρίζεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όλα τα εργαλεία και μηχανήματα κηποτεχνίας όπως χλοοκοπτική μηχανή, μπορντουροψάλιδο, αλυσοπρίονο κ.α.
Να γνωρίζει βασικά στοιχεία θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων.
Να αναγνωρίζει τα εξαρτήματα άρδευσης και να μπορεί να στήσει ένα αρδευτικό σύστημα.
Να αναγνωρίζει τις κυριότερες ασθένειες των φυτών και να γνωρίζει τρόπους αντιμετώπισής τους.
Να μπορεί να συνδυάζει την αισθητική ενός φυτού με τον λειτουργικό του ρόλο στο χώρο σε μια κηποτεχνική εφαρμογή.
Να αξιολογεί καταστάσεις σε ήδη κατασκευασμένα κηποτεχνικά έργα και να μπορεί να επέμβει για να διορθώσει πιθανά σφάλματα.
Να εκτελεί βασικές λειτουργίες στον Η/Υ και να σχεδιάζει ένα φυτοτεχνικό έργο (εκμάθηση AUTOCAD).
Να διαχειριστεί-συντηρήσει ένα κηποτεχνικό έργο.
Να έχει τις σύγχρονες γνώσεις εμπορίας γεωργικών προϊόντων για την επιτυχή άσκηση του επαγγέλματός του.
Να γνωρίζει τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό του χώρο.
Να γνωρίζει την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων για την προστασία της υγείας του και του περιβάλλοντός του.

 

ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ 5

Κατασκευή λίμνης στις εγκαταστάσεις της Επαγγελματικής Σχολής Συγγρού, στα πλαίσια του αντίστοιχου μαθήματος.

 

Ερ.: Πώς ενισχύετε την εκπαίδευση των σπουδαστών ακόμα περισσότερο;
Ι.Π.: Εκτός από τη θεωρία και το εργαστηριακό μέρος που ορίζει το πρόγραμμα σπουδών ο κάθε διδάσκων φροντίζει για την ενημέρωση των σπουδαστών με γνώσεις που αφορούν νέα δεδομένα και τεχνολογίες σχετικά με το αντικείμενο που πραγματεύεται η ειδικότητα της Σχολής. Επίσης για την ενίσχυση της εκπαίδευσής τους, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους να συμμετέχουν χωρίς κόστος σε δραστηριότητες της Σχολής που σκοπό έχουν να διευρύνουν τον ορίζοντα των σπουδαστών πέρα από το τυπικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα οι σπουδαστές:
Συμμετέχουν σε Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εργαστήρια του Γ.Π.Α., του Μ.Φ.Ι., Ινστιτούτων του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, δημόσιους βοτανικούς κήπους, αρχαιολογικούς χώρους με κηποτεχνικό ενδιαφέρον, πρότυπα βιολογικά αγροκτήματα, επιχειρήσεις κηποτεχνίας κ.α.
Παρακολουθούν ημερίδες που διοργανώνονται από άλλους φορείς όπως Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. κ.α.
Παρακολουθούν εισηγήσεις από προσκεκλημένους ομιλητές στο χώρο της ΕΠΑ.Σ. (ερευνητές, ιδιώτες γεωπόνους-κηποτέχνες, επιτυχημένους αγρότες-βιοκαλλιεργητές).
Λαμβάνουν μέρος σε ημερίδες, διημερίδες που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑ.Σ. για διάφορα θέματα κηποτεχνίας.
Συμμετέχουν σε εξωτερικές δράσεις όπως αστικοί και σχολικοί λαχανόκηποι, αναδασώσεις, ανθοκομικές εκθέσεις κ.α.
Παρακολουθούν την κατάρτιση για τις εξετάσεις χορήγησης του πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης Γ. Φαρμάκων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Κλείνοντας να αναφέρω ότι για την πληρέστερη επαγγελματική εκπαίδευση των αποφοίτων, καθώς και την ομαλή ένταξή τους στον εργασιακό κλάδο, σχεδιάζεται πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα απασχόλησής τους με αμοιβή σε συναφείς με την ειδικότητα επιχειρήσεις.

 

ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ 6

Επίσκεψη των σπουδαστών της Επαγγελματικής Σχολής Συγγρού, στα θερμοκήπια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια μαθήματος.

 

Ερ.: Μετά την αποφοίτηση από τη σχολή σε ποιους τομείς της αγοράς εργασίας μπορούν να ενταχθούν οι απόφοιτοι; Υπάρχει υποστήριξη από τη Σχολή;
Ι.Π.: Μετά την αποφοίτηση από τη Σχολή οι απόφοιτοί μας μπορούν να εργασθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες-κηποτέχνες ή ως υπάλληλοι σε:
Επιχειρήσεις φυτοτεχνικών έργων του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα
Οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης
Γεωτεχνικές επιχειρήσεις οργάνωσης και συντήρησης του πρασίνου των αστικών και περιαστικών χώρων (άλση, πάρκα, πλατείες, πεζόδρομοι, δεντροστοιχίες, αρχαιολογικοί χώροι και γενικώς χώροι αναψυχής)
Επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίας υλικών φυτοτεχνίας και συναφών εξοπλισμών
Θερμοκηπιακές επιχειρήσεις
Καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων
Φυτώρια
Ανθοκομικά καταστήματα
Πολυλειτουργικά αγροκτήματα
Η Σχολή διατηρεί επαφές με αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους στη Σχολή σε περίπτωση αναζήτησης προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σπουδαστές έχουν προσληφθεί πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Στην περίπτωση που ένας σπουδαστής αποφασίσει να ασχοληθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας-κηποτέχνης τότε η αγάπη για το συγκεκριμένο επάγγελμα, πλαισιωμένη από τη σωστή εκπαίδευση, εκτιμάται ιδιαίτερα από τον υποψήφιο πελάτη, με αποτέλεσμα τη σύντομη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων παρά τη δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας της περιόδου που διανύουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για συμμετοχή στα μαθήματα της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ:

Περίοδος εγγραφών: 1-30 Ιουνίου & 1-14 Σεπτεμβρίου 2017, με αίτηση στην έδρα της Σχολής.

Πληροφορίες:
ΕΠΑ.Σ. Συγγρού
Κτίριο Κριμπά, Άλσος Συγγρού
Κηφισίας 182, Μαρούσι 145 62
Τηλ.: 210 8012701
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σελίδα της σχολής στο Facebook: www.facebook.com/Syggrouschool
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή της Επαγγελματικής Σχολής Συγγρού, κ. Ιωσήφ Παπαναστασίου, Γεωπόνο M.Sc., για τη φιλοξενία του και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ευγενικά μας παραχώρησε.

gardenguide.gr

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση